به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر پرویز قزلباش، شامگاه شنبه ۹ آذر در کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان با اشاره به وضعیت بیماری آنفلوانزا در این استان گفت: وقوع ایپدمی (همه گیری) بیماری آنفلوانزا غیرقابل پیشبینی است، بطوری که ۲۰ درصد افراد جامعه را گرفتار میکند و سرعت انتشار بسیار بالایی داشته و در برخی موار عوارض جدی مانند مرگ و میرها را به دنبال دارد.
این مسئول ادامه داد: مهمترین اقدامات در این خصوص آمادگی سیستم مراقبت بهداشتی و درمانی کشور در مقابل بیماریها از جمله آنفلوانزا است که در سطح یک توسط مراکز بهداشتی انجام میگیرد.
قزلباش تصریح کرد: همه ساله مقارن با شیوع این نوع بیماری در کشور و این استان آموزشهای جدی برای تمام سطوح پزشکی و دست اندرکاران امر ارائه میشود و علاوه بر آن، به اندازه کافی دارو و واکسن مورد نیاز تامین میشود.
این مسؤول ادامه داد: ۲۰ درصد افراد به شکل شدیدتری به بیماری آنفلوانزا مبتلا میشوند که نیاز به مراجعه و یا کار درمانی پیدا میکنند در این میان گروههای در معرض خطر از قبیل افراد بالای ۵۰ سال، محلهای تجمع از جمله مراکز دانشگاهی، آسایشگاهها، مدارس و دیگر محیطهای گروهی فراوانی شیوع این بیماری بیشتر است.
وی اظهار داشت: بیماران قلبی و عروقی، مبتلایان به آسم، بیماریهای کلیوی و کبدی، متابولیک "دیابت"، افراد دارای مشکلات سیستم تنفسی، افرد دچار صدمات نخاعی، صرعی، عصبی و عضلانی، زنان باردار در سه ماهه دوم وسوم مقارن با فصل شیوع آنفلوانزا، کودکان ۶ ماهه تا چهار ساله نیز بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
قزلباش افزود: کارمندان مراکز خدمات بهداشتی و درمانی، دامپزشکان و خانوادههای این گروهها نیز نسبت به بقیه افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به این نوع بیماری قرار دارند و در این ارتباط اقدامات پیشگیری و کنترلی آن بر آموزشهای عمومی استوار است.
وی اضافه کرد: جلوگیی از طغیان یک بیماری نیازمند، مدیریت خاصی بوده و در این میان شکل "ساری " نوع بسیار شدیدتر بیماری آنفلوانزا است که منجر به بستری بیمار میشود و اگر از شدت بالایی برخوردار باشد، به اتاق ایزوله تنفسی مخصوصی دارای فشار منفی منتقل میشوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان ادامه داد: این بیماری از اواسط آبان شروع میشود و تا اواخر دی ادامه دارد و موج دوم آن اواخر اسفند آغاز تا پایان فروردین به طول می کشد.
قزلباش افزود: الگوی این بیماری در سال ۲۰۱۹ شدیدتر بوده و بیشترین شیوع بیماری در افراد بالای ۱۶ سال و بیشترین درگیری بین افراد ۱۶ تا ۵۰ ساله دیده میشود و با افزایش سن شدت این افزایش مییابد.
این مسئول با اشاره به اینکه وضعیت شیوع نوع بیماری در استان زنجان نسبت به استانهای همجوار بهتر است، افزود: تعداد افراد بستری شده در زمینه این بیماری ۲۲۶ نفر است که تا کنون نمونه گیری ۳۳ بیمار مثبت بوده است.
قزلباش همچنین در ارتباط با تغییر وضعیت داروخانه هلال احمر از شبانه به روزانه گفت: توجیهی برای تغییر وضعیت داروخانه هلال احمر از نظر ما وجود ندارد، چرا که این داروخانه پوشش خوبی را برای شهروندان دارد.