به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سایت «مرکز ملی پیشگیری از ایدز ایران» در فرد مبتلا به ویروس ترشحات قبل از خروج منی نیز آلوده به ویروس است. رابطه جنسی با فرد مبتلا از طریق مقعد نیز موجب انتقال این ویروس میشود. حتی در این نوع رابطه جنسی احتمال انتقال خیلی بیشتر است. در رابطه جنسی با همجنس چه دو مرد با هم یا دو زن با هم که یکی مبتلا به ویروس باشد، ویروس به فرد سالم منتقل میشود. ویروس در رابطه جنسی از طریق دهان نیز از فرد مبتلا به فرد سالم قابل انتقال است. که احتمالا به علت وجود زخم و خونریزی از لثه است.
چنانچه یکی از طرفین رابطه جنسی به بیماری های مقاربتی مثل سوزاک، سیفلیس یا زخم های تناسلی مبتلا باشد، در صورت مبتلا بودن یکی از آنها به اچآیوی خطر ابتلا شدن فرد سالم چند برابر میشود. توجه داشته باشید که احتمال انتقال اچآیوی از مردان مبتلا به زنان در طول رابطه جنسی به مراتب بیشتر از انتقال این عفونت از زنان به مردان است، چرا که مایع منی آلوده ممکن است برای چند روز در دستگاه تناسلی زن باقی بماند. سلولهای ناحیه دهانی رحم نیز دارای استعداد زیادی برای سرایت اچآیوی به بدن هستند.
اگر چه زنان از طریق ارتباط جنسی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری هستند، ولی به یاد داشته باشید که بسیاری از مردان مبتلا به ایدز از طریق داشتن رابطه جنسی با زنان مبتلا به این بیماری شده اند. ارتباط جنسی مقعدی و ارتباط جنسی با هم جنس از جمله مواردی است که بیشتر موجب سرایت اچآیوی میشود، به ویژه شخصی که مفعول واقع شده است، در معرض خطر بیشتر ابتلا قرار دارد. زیرا آلت تناسلی فرد موجب پارگی لایههای داخلی مقعد میشود و در نتیجه ویروس که درون مایع منی قرار دارد، میتواند به راحتی وارد خون او شود.
زنان به علت شکل اندام جنسی و این که بیشتر در معرض تماس با مایعات آلوده جنسی قرار دارند، خطر بیشتری برای دریافت ویروس و بیمار شدن دارند. نزدیکی جنسی در زمان عادت ماهانه زنان خطر انتقال عفونت را افزایش میدهد. در افراد مبتلا به سایر بیماری های واگیر جنسی مثل سیفلیس و سوزاک خطر ابتلای خودشان و دیگران به اچآیوی بیشتر است.