به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، توشه کارآفرینان، اراده و همت بلند، آگاهی و مهارت است، که با اندیشه عالی خواهان تحول در موقعیت اقتصادی و اجتماعی و محیط زندگی خود بوده و هستند اما برای رسیدن به این خواسته نه تنها منتظر حمایت مسؤولی نشدند بلکه خود نیز دستی گرفتند.
طی چند دهه اخیر، جهانی شدن و تحولات چشمگیر در عرصههای علمی، رشد و توسعه روزافزون در عرصه اقتصادی و اجتماعی، تلاش برای کسب مزیتهایی در بازار کالا و خدمات و ضرورت کاهش اتکا به منابع زیرزمینی و از طرف دیگر افزایش نرخ بیکاری را شاهد هستیم.
کاهش سطح اشتغال، سیاستگذاران دنیای کسب و کار را به این جهت سوق داده است که دریابند راه غلبه بر این موارد برخورد نوآورانه بر اساس توسعه مبتنی برکارآفرینی است.
لذا جوانان زنجانی نیز از قافله توسعه مبتنی بر کارآفرینی در جهت کاهش بیکاری و عدم اتکا به منابع زیرزمینی و نفتی غافل نشدهاند و خود آستین بالا زده و دست به کار شدهاند و حالا شاهد اشتغال چندین جوان به واسطه تلاش جوانانی خوش فکر و با اراده هستند.
این اراده و همت جوانان در ۸۰ غرفه پنجمین نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی زنجان قابل مشاهده بود.
مهارتها در جهت حل مسائل اقتصادی باشد
نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه زنجان گفت: این نمایشگاه فرصتی برای نشان دادن مهارت و تواناییها، بازاریابی، علم و فن است و بر این اساس باید مهارتها برای حل مسائل استان هدایت و به آن توجه شود.
حجت الاسلام علی خاتمی تاکید کرد: دانشگاه علمی کاربردی، به تنهایی نمیتواند مشکلاتی را رفع کند بلکه افرادی که علم یاد میگیرند و مهارتی ندارند، سردرگمی نیز برای آنها وجود دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه در دیگر کشورها نیز تحصیلات عالی و مراکز علمی و دانشگاهی وجود دارد، تفاوت آنها با ما در این است که دارندگان تحصیلات دانشگاهی به دنبال پشت میز نشینی هستند در حالیکه در دیگر کشورها چنین نیست.
نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه زنجان با بیان اینکه در ایران ۲۰ برابر دیگر کشورها کارمند داریم، اظهارداشت: این مساله بازدارنده است اگر دستگاهی چابکتر و با مهارت باشد میتواند فعالیتها را مطلوبتر پیش ببرد.
حجت الاسلام خاتمی یادآوری کرد: در دنیا تحصیلات دانشگاهی وجود دارد و در کنار تحصیل افراد کارآفرین تربیت میشوند ولی متاسفانه دانشجویان امروزی با مدرک دانشگاهی فاقد مهارت هستند.
وی با بیان اینکه در سه سال اخیر مهارت آموزی برای قشر جوان جدی گرفته شده است، افزود: اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه زنجان ابراز امیدواری کرد، مساله مهارت آموزی و کارآفرینی جدی گرفته شود و جوانان نه کارمند که کارآفرین تربیت شوند.
حجت الاسلام خاتمی تاکید کرد: دانشها بر اساس مهارت و کارآفرینی و مساله محور شده مشکلات صنایع و مراکز تولیدی احصا و نواقص و کاستیهای آن با مهارت جوانان حل شود.
درصدد جذب پول و سرمایه برای زنجان هستیم
جوان کارآفرین زنجانی گفت: از سال ۸۰ به دنبال ایده در خصوص تولید محصول بودم و فارغ التحصیلان دانشگاهی را در شرکت تولیدی این محصول مشغول به کار کردم.
نبوی افزود: در حال حاضر با تولید چهار نوع محصول برای ۱۷۰ نفر مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاده کرده ام.
وی با بیان اینکه تنها تولیدکننده جوهر پرینتر دستگاههای چاپگر در ایران و خاورمیانه هستم، اظهارداشت: فعالیت در خارج از کشور از جمله هند و چین داریم و درصدد هستیم پول، سرمایه و تولید را جذب و در زنجان هزینه کنیم.
این جوان کارآفرین زنجانی ادامه داد: پس از جوهر پرینتر جوهر امنیتی از دیگر محصول تولیدی است که بانک مرکزی و بسیاری دیگر از ارگانها مشتری آن هستند.
راهاندازی کسب و کاری با کمترین سرمایه
یکی از کارآفرینان حاضر در پنجمین نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی افزود: در زمینه تولید و ساخت کتیبههای نقش برجسته و کاشیهای میناکاری در تولید ملی سهمی دارم.
لیدا محمدی دولت آبادی با بیان اینکه تولیدات به صورت کاشی مینا کاری و نقش برجسته به بازار عرضه میشود، اظهارداشت: این تابلوها با عنوان صنایع دستی در گالریها به فروش میرسد.
وی ادامه داد: این تابوها در بخشهای مختلف نقوش اسلیمی، اسماء متبرکه، نقوش دوره عباسی، کاشیهایی برگفته از طرح گنبد سلطانیه تولید و روانه بازار میشود.
این کارآفرین تاکید کرد: علاوه بر تولید در این بخشها در بخشهای مختلف سفارشهایی نیز به مناسبتهای مختلف تولید و به متقاضاین عرضه میشود.
به گفته محمدی دولت آبادی، اشتغال زایی در بخش تولید کاشیها ۱۲ نفر به صورت مستقیم است و با کمترین سرمایه این کسب و کار راهاندازی میشود.
وی خاطرنشان کرد: در دروهای که با مشکلات اقتصادی و بیکاری مواجه هستیم، جوانان میتوانند با استفاده از مهارتهای آموزش دیده، تولیدی در زمینه صنایع دستی راهاندازی کرده و آن را گسترش دهند تا اشتغالی برای چندین نفر نیز فراهم شود.
این کارآفرین اضافه کرد: با حداقل نیروی کار و کمترین سرمایه میتوان به راهاندازی کسب و کار در بخش تولید کاشی میناکاری و نقش برجسته اقدام کرد.
پنجمین نمایشگاه اشتغال و توسعه کسب و کار شامگاه پنجشنبه در محل کارخانه کبریت زنجان به کار خود پایان داد.