به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، قانون اشتغال پایدار روستایی یا به صورت دقیقتر «آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی» به عنوان یکی از طرحهای دولت تدبیر و امید از ابتدای سال ۹۶ به اجرا درآمد.
یکی از اهداف اجرای این قانون، مهاجرت معکوس به روستاها بود که با پرداخت تسهیلات به طرحهای اشتغال روستایی تا حدودی در استان سمنان تحقق یافت.
سهم تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری استان سمنان ۲ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال است و این استان با جذب سهمیه بیش از ۲ هزار و ۴۶۱ میلیارد ریال در این بخش جزو ۱۰ استان برتر کشور است.
استان سمنان ۱۹۸ هزار هکتار زمین کشاورزی با حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخشهای مختلف این حوزه دارد.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند.
هزار خانوار با جمعیت ۱۴۲ هزار تن در بیش از ۵۴۹ روستای استان سمنان زندگی می کنند. سمنان دارای ۳۰۸ روستای برخوردار از شورای اسلامی است و ۲۵۷ روستای استان هم دهیاری دارد.
اعطای تسهیلات در ۲ سال گذشته، علاوه بر مقابله با مهاجرت، جمعیت را به روستاهای استان سمنان بازگرداند.
- ۳۹۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در بخش کشاورزی
نماینده مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به عملکرد بانک کشاورزی در پرداخت تسهیلات طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری به منظور محرومیتزدایی، تصریح کرد: ۳۹۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در بخش کشاورزی سال گذشته پرداخت شد.
غلامرضا کاتب بیان کرد: پرداخت این تسهیلات سبب ایجاد ۱۲۰ هزار شغل و اختصاص ۶۷ درصد از سهم اشتغال کشور به بخش کشاورزی شد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید در برنامه تولید و اشتغال بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور در سال ۹۸ نیز به دنبال پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد توسعه و اشتغال پایدار در بخش کشاورزی و دامپروری مناطق روستایی و عشایری است.
- طرحی برای جلوگیری از بازگشت تسهیلات
نماینده مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طرحی برای اینکه منابع طرح توسعه اشتغال روستایی در سال ۹۸ به صندوق توسعه بازنگردد در حال تصویب و اصلاح است که از چرخش این نقدینگی و نیز از منابع قرض الحسنه بانک ها هر سال میزانی اعتبار به این بخش اختصاص یابد.
وی تصریح کرد: این طرح تا دوهفته آینده در دستور کار صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت و این اقدامی بود که فراکسیون اشتغال و تولید در کمیسیون برنامه بودجه تصویب کرد و در دستور کار مجلس قرار دارد.
کاتب ادامه داد: در صورت قانون شدن این مساله، بحث تولیدات در بخش کشاورزی به صورت قانون دایمی تقویت می شود و کمک می کند تا تولید بخش روستایی با یک نگاه برنامه ریزی شده و دراز مدت در کشور ادامه یابد.
- پرداخت تسهیلات کشاورزی تسهیل شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: موانع پرداخت تسهیلات روستایی در بخش کشاورزی به منظور اشتغالزایی پایدار و رونق تولید برطرف شود.
سید حسن میرعماد با اشاره به ضرورت افزایش اختیارات استانی، افزود: بسیاری از متقاضیان برای دریافت تسهیلات باید به تهران مراجعه کنند و این امر یکی از موانع برای تسریع در فرآیند پرداخت تسهیلات روستایی بخش کشاورزی است که با افزایش اختیارت به بانک کشاورزی استان تسهیل میشود.
وی تصریح کرد: سالانه اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی برای طرحهای آبوخاک ارائه میشد که امسال این اعتبارات متوقفشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ابرازداشت: پرداخت نشدن تسهیلات طرحهای آبوخاک مشکلات زیادی برای احداث و تکمیل سدسازی و سامانه های نوین آبیاری ایجاد کرده است.
میرعماد بیان کرد: توسعه سامانه های نوین آبیاری و سدسازی به عنوان یکی از ضرورتهای بخش کشاورزی استان سمنان محسوب میشود.
- تقویت فعالیت تعاونیهای بخش کشاورزی و روستایی
مدیرکل تعاون روستایی استان سمنان هم اظهارداشت: حمایت از تعاونیها و تشکلهای کشاورزی ازجمله رویکردهای مهم این سازمان برای ایجاد زیرساختهای مناسب برای فعالان این بخش است.
احسان عباسپور افزود: خرید توافقی پنبه و توزیع نهادههای کشاورزی و دامی ازجمله سیاستهای سازمان تعاون روستایی استان سمنان برای تحقق حمایت از تولیدکنندگان این بخش است.
مدیرکل تعاون روستایی استان سمنان یادآور شد: تعاونیها در بستر روستاها قرار دارند و رفع مشکلات آنها نقش موثری در توسعه مناطق روستایی ایفا میکند.
- برطرف شدن مشکلات بیمه روستایی و عشایری
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: منابع پایداری در بودجه برای بیمه صندوقهای کشاورزی در سالهای گذشته کشور دیده نشد که سبب ایجاد نوعی بیاعتمادی میشد.
وی اضافه کرد: سال گذشته اعتباراتی برای رفع مشکلات بیمه روستایی و عشایری تخصیص یافت و ۱۰۰ درصد آن پرداخت شد.
کاتب با اشاره به ظرفیتهای مطلوب کشاورزی و دامپروری شهرستانهای گرمسار و آرادان، افزود: تعاونی عشایر، تعاونی تولید، تعاونی کشاورزی در این شهرستانها هرساله رتبههای برتر کشور را کسب و در رونق تولیدات این بخشها نقش مؤثری ایفا میکنند.
- سمنان جزو ۱۰ استان برتر در جذب تسهیلات اشتغال روستایی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: سمنان با جذب بیش از ۲ هزار و ۴۶۱ میلیارد ریال از سهمیه ۲ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریالی، در بخش تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری جزو ۱۰ استان برتر کشور در این زمینه است.
اسماعیل غنیان ابراز داشت: یک هزار و ۲۴۰ طرح برای دریافت سهمیه ۲ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریالی مربوط به تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری سمنان به بانکهای عامل استان معرفی شد که از این تعداد ۹۸۵ طرح به تصویب رسید.
وی بیان کرد: با پرداخت وام از محل تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری به طرحهای مصوب ۲ هزار و ۴۴۷ فرصت شغلی جدید ایجاد میشود.
غنیان تصریح کرد: اکنون از ۹۸۵ طرح تصویب شده در بانکهای عامل استان سمنان ۹۷۹ طرح با ظرفیت ایجاد ۴۲۶ فرصت شغلی، تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری دریافت کردند و تسهیلات مربوط به دیگر طرحها نیز در نوبت پرداخت قرار دارد.
وی یادآور شد: تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری با کارمزد ۶ درصد پرداخت میشود و بازپرداخت آن بعد از یک سال تنفس، در مدت ۶ سال درنظرگرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از متقاضیان این استان برای فعالیت در زمینه شغلهایی مانند بومگردی، پرورش دام، صنایع دستی و پرورش شترمرغ، تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری دریافت کردند.
- تاسیس ۲۷ هکتار گلخانه در سمنان با تسهیلات اشتغالزایی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهارداشت: توسعه کشت گلخانهای از اولویتهای مهم این سازمان است و ۲۷ هکتار گلخانه در این راستا در این استان با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی تاسیس شد.
میرعماد افزود: ۵۰ هکتار گلخانه در استان سمنان در انتظار دریافت تسهیلات اشتغالزایی در این بخش هستند.
رییس جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: ۳۰۰ هکتار گلخانه استان در حال دریافت پروانه تاسیس است که بخش عمدهای از این آمارها به شهرستانهای گرمسار و آرادان تعلق دارد.