به گزارش همشهری آنلاین ایسنا به نقل از رویترز نوشت: هر چند که تصمیم چین برای به تعویق انداختن افزایش تعرفه بر روی واردات برخی محصولات آمریکایی نظیر سویا و گوشت، احتمال به تعویق افتادن افزایش تعرفه بر روی محصولات چینی از طرف آمریکا را تقویت کرده است، با این حال لری کودلو، مشاور اقتصادی ترامپ گفته است اگر مذاکرات به نتیجه دلخواه نرسند، آمریکا مصمم به افزایش تعرفههای وارداتی خواهد بود. قرار است دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا سه روز دیگر در خصوص افزایش تعرفه روی محصولات وارداتی به ارزش بیش از ۱۵۶ میلیارد دلار از چین یا تمدید فعلی معافیتها تصمیمگیری کند.
کازوشیگه کایادا، تحلیلگر ارشد بازار ارز در موسسه "استیت استریت" گفت: حس بازارها این است که هر دو طرف میخواهند از بیشتر شدن تنشها خودداری کنند. بنابراین محتملترین سناریو این است که روند فعلی حفظ شود.
از سوی دیگر اما امره اشپایتسر، کارشناس بازار در موسسه " وست پاک" معتقد است که امکان اوجگیری مجدد تنشها وجود دارد: از سوی هر دو طرف ریسکهایی وجود دارد. بازارها هنوز نگاهی خوشبین به مساله اختلافات تجاری دارند و تحرکات اخیر به شما نخواهند گفت که دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد.
چین و آمریکا درگیر یک جنگ تجاری طولانیمدت بودهاند که اکنون وارد هفدهمین ماه خود شده است و از آن به عنوان یکی از اصلیترین دلایل کاهش رشد اقتصادی جهان نام برده میشود تا جایی که بانک جهانی، زیان این جنگ برای اقتصاد جهانی طی دو سال آینده را حدود ۷۰۰ میلیارد دلار برآورد کرده است. دو طرف طیف گستردهای از محصولات وارداتی یکدیگر را مشمول تعرفههای اضافی کردهاند.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، با ۰.۰۴ درصد کاهش در مقایسه با روز قبل و در سطح ۹۷.۵۷۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۱۲۶ دلار اعلام شد.
در حوزه برگزیت نیز حزب حاکم محافظهکار موفق شده است تا در نظرسنجیها از رقیب اصلی خود یعنی حزب کارگر به میزان ۱۴ درصد پیش بیافتد که پنج درصد بیشتر از نتایج نظرسنجی هفتههای قبل است. بوریس جانسون، رهبر حزب محافظهکار و نخستوزیر فعلی وعده داده که در صورت پیروزی، پرونده برگزیت را به سرعت خواهد بست. از سوی دیگر اما جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر دادگفته است در صورت پیروزی در انتخابات، رفراندوم برگزیت را برای بار دوم برگزار خواهد کرد اما افزوده که در جریان این همه پرسی موضعی بیطرف اتخاذ خواهد کرد.
در آخرین دور از معاملات، پوند با افزایش ۰.۳ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۱۵۸ دلار مبادله شد. هر یورو نسبتا بدون تغییر در مقایسه با روز قبل به ۱.۱۰۶۸ رسید. همچنین هر دلار آمریکا به ۱.۳۲۳ دلار کانادا کاهش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۵۹۹ دلار سنگاپور مبادله شد.
آدام کول، کارشناس ارشد مسائل ارزی در موسسه " آر بی سی کپیتال مارکتس" گفت: هنوز نا اطمینانیهایی زیادی در خصوص آینده روابط انگلیس و اتحادیه اروپا وجود دارد و نمیتوان با قطعیت پیشبینی کرد که چه اتفاقی در نهایت رخ خواهد داد.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار به ۱۰۸.۵۹۹۵ ین رسید. ارزش ین پس از آن تقویت شد که رشد اقتصادی سه ماهه سوم سال ژاپن بسیار نیرومندتر از پیشبینیهای قبلی ظاهر شد. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۶۴۹ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۳۸۵ یوان چین اعلام شد.