به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محققان آمریکایی در بررسیهای خود دریافتند رژیمهای غذایی سرشار از گوشت قرمز و فراوری شده، غذاهای سرخشده و محصولات لبنی پرچرب احتمال ابتلا به بیماری چشمی را که به شبکیه آسیب میزند و بر قدرت دید مرکزی تاثیر میگذارد، سه برابر افزایش میدهد.
محققان با بیان اینکه حفظ سلامت چشم و قدرت بینایی در سنین میانسالی مستلزم رعایت رژیم غذایی سالم است، اظهار داشتند: افرادی که در مصرف گوشت قرمز و فراوری شده، غذاهای سرخشده و محصولات لبنی پرچرب زیادهروی میکنند سه برابر بیشتر احتمال دارد با کاهش قدرت دید مرکزی مواجه شوند.
این عارضه که در مرحله پایانی به دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن (AMD) منجر میشود بر قدرت دید مرکزی تاثیر گذاشته و آسیبهای آن غیر قابل بازگشت است.
بررسیها نشان میدهد الگوی غذایی غربی از جمله فاکتورهای خطرزا در پیشرفت بیماری دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن و رسیدن به مرحله غیرقابل بازگشت است. هرچند در این بررسی بر تاثیر این نوع رژیم غذایی بر شروع این بیماری تاکید نشده است.
چشم؛ جدیدترین راههای درمان تخریب ماکولا
به گزارش اندی تیوی، محققان آمریکایی در بررسی خود ۶۶ نوع ماده غذایی مختلف را که شرکتکنندگان در فاصله سالهای ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۵ مصرف کرده بودند مورد مطالعه قرار دادند و در نهایت مشخص شد که رژیم غذایی ناسالم موجب میشود افرادی که در شروع مطالعه علائم ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن در آنان وجود نداشت پس از گذشت ۱۸ سال با کاهش قدرت بینایی مواجه شوند.