به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر عباس شاهسونی با اشاره به این که تحقیقات بر روی بوی نامطبوع شهر تهران از سوی وزارت بهداشت آغاز شده است، گفت: بررسیهای ما از طریق تحقیق بر محوطه تحت پوشش سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران و علوم پزشکی شهیدبهشتی در استان تهران در حال انجام است. روند بررسی این پدیده در تمام نقاط تهران در حال انجام است اما بیشتر تمرکز ما بر روی مناطق جنوبی، مرکزی، شرقی و غربی استان تهران است.
وی در ادامه با بیان این که بررسی بوی نامطبوع در زمینهای کنار فرودگاه امام خمینی(ره) نیز تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی ایران است، اظهار کرد: البته ذکر این نکته ضروری است که ما احتمال میدهیم منشأ بوی نامطبوعی که امسال در سطح شهر پخش میشود، جدید است و علت آن مانند سابق نیست اما قطعی شدن این احتمال نیاز به تکمیل تحقیقات دارد.
شاهسونی با تاکید بر این که این مشکل متوجه دیروز و امروز نیست و سابقه طولانیتری دارد، بیان کرد: تجمع آلودگی در حوزه آرادکوه، وجود بوی نامطبوع در مجاورت فرودگاه امامخمینی(ره)، آلودگی هوا، تغییرات جهت باد و... همگی از مشکلاتی است که از قبل هم وجود داشته؛ به همین دلیل فرضیه ما این است که منشأ بوی نامطبوع امسال جدید است.
وی با بیان این که بوی نامطبوع در تهران از ۱۲ دی ماه سال گذشته به وجود آمد و به شکل مقطعی در سطح شهر وجود داشت، تصریح کرد: هر بار که بو تکرار میشود ما تحقیقات را از سر میگیریم. در این بین از آنجایی که در این فصل پدیده وارونگی هوا اتفاق میافتد و امکان تخلیه هوای آلوده از شهر تهران وجود ندارد، آلایندهها تجمیع پیدا میکنند و آلودگی افزایش مییابد و فرضیهای به وجود میآید که آلودگی هوا بر بروز بوی نامطبوع تاثیرگذار است.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در خاتمه افزود: دستگاه سنجش دیاکسید گوگرد در ایستگاههای سنجش هوای شهرداری وجود دارد ولی ما به عنوان وزارت بهداشت چنین دستگاهی نداریم و در حال استفاده از سایر منابع هستیم. از آنجایی که احتمال دارد تنفس این بوی نامطبوع به سلامت انسان ضرر وارد کند، وزارت بهداشت نیز تحقیقات خود را آغاز کرده است؛ اما هنوز هیچ نتیجهای مبنی بر مضر بودن بوی نامطبوع به دست نیامده و منتظر کامل شدن تحقیقات هستیم تا نتایج را اعلام کنیم.