به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، حمیده چوبک چهارشنبه ۲۷ آذر اظهار داشت: از گذشته قرار بود خانه رفاه در جوار قلعه حسن الموت متعلق به آموزشوپرورش برای ایجاد موزه باستانشناسی الموت در اختیار پایگاه میراث فرهنگی قرار بگیرد که باوجود تأکید استانداران و حتی وزیر کشور در جریان بازدید از قلعه حسن صباح هنوز محقق نشده است.
وی، راهاندازی موزه باستانشناسی الموت را یک ضرورت خواند و اظهار داشت: گردشگران داخلی و خارجی که از قلعه تاریخی حسن صباح بازدید میکنند علاقهمند به دیدن یافتههای بهدستآمده در کاوشهای باستانشناسی هستند و در حال حاضر این امکان به دلیل نبود موزه چندان میسر نیست.
چوبک همچنین گفت: در صورت راهاندازی موزه باستانشناسی و نمایش آثار بهدستآمده از کاوشهای قلعه حسن صباح، میتوان در کنار این مجموعه موزه مردمشناسی الموت را نیز ایجاد کرد که به تقویت گردشگری این منطقه و آشنایی گردشگران داخلی و خارجی بافرهنگ مردمان این سرزمین و نحوه زندگی گذشتگان مؤثر است.
قلعه یا دژ تاریخی حسن صباح در شمال روستای گازرخان واقع در بخش الموت شرقی شهرستان قزوین قرار دارد و در سال ۲۲۶ هـجری قمری به دست حسن بن زید علوی بناشده است.
این قلعه در سال ۴۸۳ هجری قمری به تصرف حسن صباح درآمد و تا زمان سقوط اسماعیلیان ایران به سال ۶۵۴ مرکز فرمانروایی آنان بود.
برخی یافتههای جدید در کاوشهای باستانشناسی مربوط به این قلعه گویای آن است که پس از تخریب قلعه در جریان هجوم هلاکوخان، بار دیگر تلاشهایی برای احیای این قلعه انجامشده که بعدها دوباره مورد هجوم قرارگرفته و تخریبشده است.
عملیات مرمت و کاوشهای باستانشناسی همچنان در این قلعه تاریخی در دست انجام است.