به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، شمار کافهها در کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهر یاسوج مرکز این استان به گونهای است که در هر خیابان ۲ الی ۳ کافه به چشم میخورد و بوی دود قلیان، سیگار و قهوه در آنها درهم تنیده شده است.
این کافهها میتوانند از یک سوی برای هدف مطالعه و گفتوگو رویکرد مناسبی داشته باشند اما در بیشتر موارد راه را گم کرده و سبب گمراهی نوجوانان و جوانان بسیاری میشوند.
نادیا صداقت اظهار داشت: در برخی از کافه ها و دکه های موجود در کهگیلویه و بویراحمد مبادرت به استفاده از مواد اعتیاد آور در قالب قهوه و سایر نوشیدنی می شود.
وی افزود: روزانه افراد زیادی به ویژه دانش آموزان در استان به این کافهها مراجعه و از این نوع قهوهها استفاده میکنند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: امسال مقدار قابل توجهی مواد مخدر از دکههای اطراف مدارس استان کشف و ضبط شده که نیاز است مسئولان متولی از جمله شهرداری و اتاق اصناف به این موضوع ورود کنند و دکههای فاقد مجوز را شناسایی و آنها را جمع آوری کنند.
صداقت با اشاره به روی آوری زنان به مصرف مواد مخدر، تصریح کرد: فقر و تنگ دستی و بیکاری ۲ عامل مهم در گرایش روز افزون زنان این استان به مواد مخدر محسوب میشوند.
وی بیان کرد: پنج درصد از مجموع تعداد معتادان استان را زنان تشکیل میدهند که باید با برنامه ریزی اصولی و مناسب برای کاهش آمار آن ها قدم برداشت.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ارائه تسهیلات اشتغالزایی به زنان این استان به ویژه زنان در معرض خطر اعتیاد از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برای رسیدن به درآمد ثابت و پایدار تا حد زیادی میتواند در کاهش روند گرایش زنان به مواد مخدر موثر باشد.
صداقت تاکید کرد: تاکنون چندین مورد بازدید از زنان معتاد استان صورت گرفته که بسیاری از آن ها بدسرپرست یا سرپرست خانوار بودهاند.
۵۳ درصد افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) کهگیلویه و بویراحمد زنان سرپرست خانوار هستند.
از این تعداد ۴۲ درصد به دلیل فوت سرپرست و مابقی نیز به سبب بدسرپرست بودن یا طلاق، متارکه، مفقودی، کهولت سن، اعتیاد، از کار افتادگی، زندانی و سربازی سرپرست زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند.
۷۹ مرکز اعتیاد درمانی در استان وجود دارد که اغلب روشهای درمانی معتادان در این مراکز انجام میشود.
در سال ۱۳۹۶ چهار تن و ۶۹۶ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کهگیلویه و بویراحمد کشف و ضبط شد.
چهار هزار و ۷۱ کیلو گرم این مواد مخدر از نوع تریاک و مابقی حشیش، ماری جوانا، هروئین و دیگر انواع مواد مخدر بوده و در این راستا یکهزار و ۸۴۶ نفر دستگیر، ۳۳۷ دستگاه خودرو توقیف و ۶۸ باند منهدم شدند.
سال ۹۷ پنج تن و ۳۳۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در شهرها، جادههای ارتباطی استان و عملیاتهای مشترک با سایر استانها کشف و ضبط شده است.
یک هزار و ۷۰۰ نفر توزیع کننده، تهیه کننده، مصرف کننده و قاچاقچی مواد مخدر در کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته دستگیر شدند و همچنین با هماهنگی دستگاه قضائی در این راستا ۳۱۰ دستگاه انواع خودرو توقیف شدند.
کهگیلویه و بویراحمد در سالهای اخیر به یکی از محورهای حمل و توزیع مواد مخدر از جنوب و شرق به مناطق مرکزی و غرب کشور تبدیل شده است.