رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اقلام کمبود دارویی در شهرهای زیرپوشش این دانشگاه را در مجموع کمتر از ۲۵ قلم دارو اعلام کرد و گفت: تقریباً همه این داروها نیز دارای داروی جایگزین هستند و از همین رو هیچ نگرانی از بابت کمبود دارویی در استان وجود ندارد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ‌ دکتر نوید دانایی در نشست تبیینی شورای اقتصادی استان اظهار کرد: استان سمنان از نظر دارویی به نسبت دیگر استان‌ها در شرایط بسیار مناسبی قرار دارد و هیچ‌گونه کمبود جدی در زمینه دارویی نداریم.

وی با بیان اینکه مشکل به وجود آمده بیشتر به داروهای وارداتی برمی‌گردد افزود: در زمینه داروهای وارداتی نیز در حال حاضر کمبود جدی وجود ندارد بلکه در این بخش سهمیه‌بندی صورت گرفته است.

دانایی در پاسخ به پرسشی در خصوص کمبود انسولین نیز گفت: در زمینه داروی انسولین معمولی هیچ کمبودی وجود ندارد و در همه داروخانه‌های استان وجود دارد، تنها در بحث انسولین قلمی که یک داروی وارداتی است سهمیه‌بندی وجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: انسولین به دلیل سهولت استفاده تا پیش از این بیشتر از سوی پزشکان تجویز می‌شد و این در حالی است که نیاز به این کار نبود و بیماران می‌توانند از همان انسولین قبلی که در بازار به فراوانی وجود دارد استفاده کنند. ضمن اینکه انسولین قلمی نیز به صورت سهمیه‌ای در اختیار بیماران قرار می‌گیرد. البته این دارو در تعداد زیاد داده نمی‌شود چرا که با توجه به بعد روانی موضوع ممکن است که بیماران به خریداری و تجمیع آن در خانه بپردازند.

دانایی با بیان اینکه وزارت بهداشت در برخی داروهای وارداتی که به دلیل تحریم‌ها نگرانی در آن وجود داشت، به سهمیه‌بندی پرداخته افزود: در بحث انسولین نیز از همکاران پزشک درخواست کردیم در موارد معمولی همان داروی انسولین معمولی را تجویز کنند. البته در مواردی که براساس نظر پزشک متخصص ضروری باشد انسولین قلمی در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.

رویت ۱۰ مورد کیک آلوده در استان سمنان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از رویت کمتر از ۱۰ مورد کیک آلوده در استان سمنان خبر داد و گفت: هیچکدام از این موارد به مسمومیت و یا آسیب به فرد مصرف کننده نینجامیده است.

وی با بیان اینکه هیچدام قرص‌ها خطر مرگ و مسمونیت نداشتند ادامه داد: در بحث کیک‌های آلوده به نظر می‌رسد بیشتر با یک تهدید امنیتی روبرو هستیم و هدفگذاری بیشتر اثرگذاری روانی و آسیب به صنایع تولیدی و ضربه زدن به اشتغال باشد.

این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه قرص‌ها عمدتاً از قرص‌هایی همچون استامینوفن، ایندرال و ... هستند که تقریباً در همه خانه‌ها وجود داشته و مصرف آنها هم به مسمومیتی نمی‌انجامد.

دانایی با بیان اینکه هنوز هیچ شرکت پخشی که در این موضوع مقر باشه پیدا نشده افزود: باتوجه به بررسی‌های همکاران ما این قرص‌ها در مسیر تولید جاگذاری نشده و خارج از مسیر تولید و توزیع قانونی بوده و احتمالاً در مسیر بعد از تولید تا توزیع در بین مغازه‌ها جاگذاری شده است.