به گزارش همشهری آنلاین، خبرنگاران رویترز در شرایطی مدعی شدهاند آمار ۱۵۰۰ کشته را از سه منبع داخل ایران به دست آوردهاند که مقامهای رسمی دولت و قوه قضاییه بارها آمارهای خارجی را تکذیب کرده و آن را خبرسازی دانستهاند. ضمن اینکه آمار گروههای حقوق بشری بینالمللی و دولت آمریکا هم درباره تعداد کشتههای وقایع اخیر تا امروز بسیار کمتر بوده و حتی به مرز ۱۰۰۰ نزدیک نشده است.
عفو بینالملل یک هفته پیش تعداد کشتهها را دستکم ۳۰۴ نفر اعلام و وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود به رقم چند صد نفر اشاره کرد. رویترز گفته است چند مقام رسمی ایران از جمله سخنگوی دولت و نماینده ایران در سازمان ملل درباره این موضوع اظهار نظر نکردهاند و توقع اینکه نماینده سپاه پاسداران هم به درخواست رویترز پاسخ مثبت بدهد، نکتهای است که دلیل آن را باید از نویسندگان گزارش پرسید.
بر اساس آنچه در گزارش ویژه و بدون نام رویترز آمده است، دستکم ۲۰۰ هزار نفر در ناآرامیهای پس از گران شدن بنزین در خیابانهای سراسر ایران حضور یافتند، به ۱۴۰ ساختمان دولتی آسیبهای اساسی وارد آمد، دهها بانک تخریب و دهها جایگاه سوخت به آتش کشیده شد و در این میان دهها نیروی امنیتی هم جان خود را از دست دادند.
پیشتر، دادستان کل کشور آمار رسانهها و نهادهای خارجی را از تعداد کشتههای ناآرامیهای آبان نادرست خوانده و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه هم بر این نکته تاکید کرده بود که بسیاری از مردم بیگناه در این شلوغیها و آشوبها مظلوم واقع و کشته شدهاند.
همچنین ادعای خبرگزاری انگلیسی رویترز درخصوص تعداد کشته شدگان حوادث آبان ماه در ایران، از سوی رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تکذیب شد.