به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بر پایه مرگ و میرهای ثبتشده در سال ۱۳۹۷ میانگین سن فوتشدگان برابر ۶۶.۰۹ سال است که از این میان مردان سهم ۶۴.۰۱ سال و زنان سهم ۶۸.۸۴ سال را به خود اختصاص داده اند.
در کشور کمینه میانگین سنی مربوط به استان سیستان و بلوچستان و بیشینه آن مربوط به استان گیلان است. به این ترتیب میانگین سنی شهروندان استان گیلان با ۷۰.۶۰ سال از سایر استانهای کشور در سال گذشته بیشتر بوده است.
۵ دلیل عمده مرگ ایرانیان علت ۷۱.۵ درصدی مرگ شهروندان ایرانی را تشکیل می دهد و شامل بیماری های قلبی و عروقی با ۳۸.۶ درصد، سرطان ها و تومورها با ۱۱.۳ درصد، بیماریهای دستگاه تنفسی با ۹.۸ درصد، حوادث غیرعمدی با ۷.۱ درصد و بیماریهای عفونی و انگلی با ۴.۷ درصد است.
در میان آمار فوتیهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی ۱۶.۵ درصد مربوط به گروه سنی ۸۰ تا ۸۴ سال بوده و به طور کلی ۶۳.۳ درصد مرگ و میرهای این دسته مربوط به افراد بالای ۷۰ سال بوده است. استان خوزستان با ۴۷.۱ درصد بیشینه سهم مرگ و میر این دسته در میان استانها را به خود اختصاص داده و سیستان و بلوچستان نیز با ۲۹.۶ درصد کمینه این سهم را دارد.
همچنین ۶۷ درصد مرگ و میرهای ثبتشده به علت سرطان و تومورها در گروه سنی ۵۵-۵۹ و ۸۰-۸۴ سال قرار داشته اند که استان مازندران با ۱۵.۳ درصد و استان سیستان و بلوچستان با ۴.۵ درصد به ترتیب بیشینه و کمینه سهم این دسته را در بین استانها دارند.
بالاترین درصد ثبت مرگ و میر به دلیل بیماریهای دستگاه تنفسی مربوط به گروه سنی ۸۰ تا ۸۴ سال است و ۷۹.۶ درصد مرگ و میرهای ثبتشده به دلیل بیماری دستگاه تنفسی را افراد بالای ۵۵ سال به خود اختصاص دادهاند که استان کرمان با ۱۵.۵ درصد و استان ایلام با ۴.۴ درصد به ترتیب بیشینه و کمینه سهم را در بین سایر استان ها دارند.
بر اساس گزارش سالنامه آمارهای جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور، نکته قابل توجه در آمار مرگ و میر سال گذشته در این ۵ گروه به عنوان بیشترین علت مرگ ایرانیان این است که در مرگ و میرهای ثبتشده به دلیل حوادث غیرعمدی سهم بالایی را مرگهای گروههای سنی ۲۰ تا ۳۹ سال با ۳۹.۴ درصد به خود اختصاص داده که استان سیستان و بلوچستان با ۱۴ درصد و استان تهران با ۴.۲ درصد به ترتیب بیشینه و کمینه سهم را در بین استانها دارند.