به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایافپی، درست ۶۰ روز از کنارهگیری سعد حریری از مقام نخستوزیری میگذرد و کشور لبنان در این دو ماه بدون هیات دولت و در اوج بحران اداره شده است. پیش از استعفای حریری در ۲۹ اکتبر اعتراضهای ضددولتی و ضدحکومتی در خیابانهای بیروت و دیگر شهرها آغاز شده بود و همزمان با گفتگوهای چند هفتهای سران احزاب برای یافتن یک راه حل سیاسی ادامه یافت.
مذاکرهها سرانجام حدود ۱۰ روز پیش به نتیجه رسید و قرار شد حسان دیاب، استاد دانشگاه و وزیر پیشین آموزش جانشین حریری مستعفی و مامور تشکیل کابینه شود. دیاب هم در واکنش به اوج گرفتن بحران و اعتراضها قول داد در کمتر از شش هفته کابینهای مستقل متشکل از کارشناسان خبره هر حوزه تشکیل دهد؛ آن هم در کشوری که گرد هم آوردن اعضای هیات دولت معمولا چند ماه طول میکشد.
با این حال، معترضان به قول نخستوزیر تازه اعتماد نکردند و روز شنبه برای پایین کشیدن او مقابل خانهاش تجمع کردند. دیاب ۶۰ ساله که چندان در افکار عمومی لبنان شناختهشده نیست و خود را بیشتر تکنوکرات میداند، هفته پیش خواستههای معترضان را قانونی خواند اما از آنها خواست به او فرصت دهند یک کابینه استثنایی تشکیل دهد. مخالفان معتقدند دیاب عضوی از کابینه لبنان بوده و در فساد دولت شریک است.
گستردهتر شدن دامنه اعتراضهای عمومی در بسیاری از مناطق مهم لبنان این کشور موسوم به عروس خاورمیانه را با بدترین بحران اقتصادی پس از جنگهای داخلی ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ روبهرو کرده است. جامعه جهانی از لبنان خواسته است زودتر یک کابینه تشکیل دهد تا اصلاحات اقتصادی آغاز و قفل کمکهای بینالمللی شکسته شود.