به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گیکوایر پرتاب این ماهوارهها در ادامه برنامه این شرکت مستقر در کالیفرنیا برای ایجاد بزرگترین مجموعه ماهوارههای تجاری جهان است.
با افزوده شدن این ماهوارههای جدید، شمار کل ماهوارههای استارلینک به ۱۸۰ میرسد. البته برخی از ماهوارههای پرتابشده در مجموعههای قبلی از کار افتادهاند؛ با این حال انتظار میرود که با این پرتاب شمار ماهوارههای استارلینک از حدود ۱۴۰ ماهواره تصویربردار زمین در مجموعه ماهواره Planet مربوط به سازمان ناسا بیشتر شود.
اسپیسایکس در نهایت قصد دارد هزاران ماهواره را در مدار پایینی کره زمین قرار دهد- اما چشمانداز قرار گرفتن این تعداد بسیار ماهواره در مدار زمین نگرانیهایی را درباره اثرات آنها بر مشاهدات نجومی و ترافیک فضایی ایجاد کرده است.
پرتاب موشک فالکون ۹ از پایگاه نیروی هوایی امریکا در کیپ کاناورال آمریکا در ساعت ۹:۱۹ بعدازظهر سهشنبه ۶ ژانویه (۱۶ دی) به وقت ساحل شرقی آمریکا انجام شد و نخستین پرتاب مداری سال ۲۰۲۰ شمرده میشود.
دقایقی پس از پرتاب، مرحله اول موشک فالکون ۹ از مرحله دوم ان جدا شد و بر روی یک کشتی در در فاصله چند صد کیلومتری ساحل آمریکا در اقیانوس اطللس فرود آمد.
حدود ۴۵ دقیقه بعد، نیمی از مخروط دماغه موشک (غلاف محافظ محموله راس موشک) را در راه بازگشت به زمین در یک تور عظیم که در راس یک کشتی به نام Ms Tree گسترده شده بود، بگیرد، اما این تلاش ناموفق ماند.
در ضمن مرحله دوم موشک و محموله آن مسیرشان را به سمت مدار مربوط ادامه دادند. اندکی بیش از یک ساعت پس از پرتاب، ماهوارههای انبارشده در راس موشک مانند یک دسته ورق بازی که روی میز گسترده میشود، به بیرون فرستاده شدند. این ماهوارهها سپس در مداری با فاصله ۲۹۰ کیلومتر از سطح کره زمین گسترده میشوند.
هنگامی که ماهوارهها از لحاظ سالم بودن وارسی شدند، مدارهایشان تا ارتفاع عملیاتی ۵۵۰ کیلومتر بالا برده میشوند.
پنلهای خورشیدی این ماهوارهها باعث میشود در مراحل پروازشان از روی زمین به صورت رشتهای از نقاط نورانی گذرکننده از آسمان دیده شوند. اما به گفته اسپیسایکس درخشندگی این ماهوارهها با سوگیری دوباره پنلها کاهش خواهد یافت. با این وجود ستارهشناسان درباره افزایش آلودگی نوری و رادیویی آسمان شب ناشی از این ماهوارهها که مشاهدات حساسشان را به م میریزد، ابراز نگرانی کردهاند.