به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از ۲ روز، بیقراری آسمان در سیستان و بلوچستان پایان یافت و باران بند آمد. بارانی کم سابقه که موجب طغیان رودخانههای محلی شد و سر از روستاها و زمینهای کشاورزی مردم درآورد. برآوردهای اولیه حاکی از خسارت سنگین سیل به زیرساختهای منطقه است. اما برآورد حجم دقیق آن به زمان فروکش کردن سیلاب موکول شده است.
به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان آسیب شدیدی نیز به بخش کشاورزی از جمله باغهای موز و مزارع شهرستانهای کنارک، چابهار ودلگان وارد شده است.
عباس ارجمندی بیان کرد: ارتباط تلفنی در شهرستانهای نیکشهر، فنوج، بخشهایی از دلگان، سرباز و کنارک نیز اکنون قطع است و تلاشها برای برقراری زیرساختهای آب، برق، تلفن و محورهای مواصلاتی ادامه دارد.
به گفته شاهدان، مقداری از شدت سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان کاسته شده و اهالی چند روستا در کنارک که در محاصره سیلاب گرفتار شده بودند، نیز نجات یافته اند. اما جان باختن یک دختر ۵ ساله بر اثر ریزش آوار و غرق شدن یکی از هم استانیها از جمله اخبار تلخی بود که نگذاشت این سیل بدون خسارتهای جانی پایان یابد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۲۷ روستا در ۱۳ شهرستان دچار سیلاب و آبگرفتگی شدهاند که تاکنون ۴۸۰ خانوار آسیب دیده در چادرهای امدادی اسکان داده شدند.
رسول راشکی افزود: از روز شروع سامانه بارشی تا امروز ۲۳ دی این جمعیت حداقل به ۲ هزار و ۱۵۵ نفر امداد رسانی و ۲۱۰ تخته موکت، ۴۲۳ تخته پتو و هزار و ۸۲۷ کیلوگرم نایلون در بین آسیب دیدگان توزیع کرده است.
این مسئول ادامه داد: بارندگیهای سیل آسا و طغیان رودخانههای محلی تا کنون موجب تخریب کامل ۹۳ واحد مسکونی شده که بیشترین تخریب خانهها با ۵۸ مورد از فنوج گزارش شد.
او بیان کرد: قبل از بروز بارندگی ۳ کمپ اسکان اضطراری در شهرستانهای قصرقند، فنوج و کنارک راهاندازی شده بود که با توجه به شدت بارندگیهای قابل ملاحظه در استان و نیاز منطقه، یک کمپ دیگر نیز برای اسکان مردم سیلزده دلگان نیز ساخته شده است.