به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، معصومه ابتکار با بیان اینکه کمیسیون فرعی لوایح دولت نسبت به لایحه کودک همسری نظر مثبتی داده است، اظهار کرد: با توجه به آمارهایی که از میزان ازدواج کودکان وجود دارد باید هر گونه ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال را در قانون تثبیت کنیم و به این مسئله توجه شود که چگونه به کودکان وام ازدواج پرداخت میشود؟ چراکه کودکان نمیتوانند حساب بانکی داشته باشند و از حساب خود برداشت کنند و مشخص نیست که وام واقعا به دست این زوج میرسد.
وی ادامه داد: بنابراین سعی داریم بتوانیم در قانون بودجه این موضوع را تعدیل کنیم و محدودیت سنی برای وام ازدواج مدنظر قرار دهیم تا امکان سوء استفاده از وام ازدواج وجود نداشته باشد.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: یکی از مشکلات ازدواج کودکان این است که آنها به هیچ یک از امکانات حقوقی از جمله حضور در دادگاه دسترسی ندارند و حتی نمیتوانند مهریه خود را در دادگاه تقاضا کنند.
پیش از این، محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که بررسیها نشان میدهد در برخی از نقاط کشور که با فقر فرهنگی و اقتصادی روبهرو هستیم، از وام ازدواج برای معامله کودکان زیر ۱۵ سال استفاده میشود. به نظر میرسد اگر قصد داریم برای وام ازدواج تمهیداتی بیندیشیم که جوانان بتوانند از پس بازپرداخت آن برآیند باید قواعدی هم در مورد سنینی که میتوانند این وام را دریافت کنند نیز وضع شود تا چنین آسیبهایی نیز به وجود نیاید.
تندگویان افزود: آمارهایی موجود است که کودکان زیر ۱۵ سال به ویژه دختران زیر این سنین از این وام استفاده کردهاند و این آمار نسبت به سال گذشته ۴ برابر شده است. آمارهایی هم به دست آمده که عدهای با بیش از ۴۰ تا ۴۵ سال سن نسبت به دریافت این وام اقدام کردهاند، به همین دلیل فکر میکنم اگر قانونگذار قصد دارد این مبلغ را افزایش دهد باید نسبت به این موضوع هم فکر کند که هم پرداخت وام تسهیل شود و هم برخی قیود سنی در مورد رعایت سن جوانان برای دریافت وام نیز لحاظ شود.