به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، بر اساس آمارهای موجود هم اکنون ۲۵۱ مزرعه پرورش ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که سالیانه ۱۸ هزار تن محصول تولید و زمینه ایجاد پنج هزار فرصت شغلی را فراهم کردهاست؛ اما سهم شهرستان گچساران از این فرصت کمنظیر تولید و اشتغال بسیار اندک است.
کهگیلویه و بویراحمد یکی از قطبهای تولید ماهی قزل آلا در کشور است بهطوری که حدود ۱.۶ درصد تولید ماهیان سردآبی جهان و ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را تأمین میکند.
تأمین امنیت غذایی، پیشگیری از صید بیرویه، اشتغال پایدار، توسعه صادرات غیرنفتی، ارزآوری و استفاده ارزان اقتصادی از آب مزایایی است که اهمیت رونق پرورش ماهی را نشان میدهد.
کارشناسان حوزه شیلات میگویند: پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی فرصتی برای استفاده بهینه از تاسیسات کشاورزی است.
آنان میگویند: پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب میزان استفاده از کود شیمیایی در کشت را کاهش میدهد که این امر سبب پایین آوردن هزینههای کشاورزی و آلودگیهای زیستمحیطی میشود.
کارشناسان می گویند: با توجه به ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری توسط سازمان حمایت از گونههای در حال انقراض cittes (سایتس) برای اینکه بتوانیم فشار بر ذخایر دریا را کاهش بدهیم و برند جهانی خاویار ایرانی را حفظ کنیم چارهای جز پرورش ماهیان خاویاری نداریم. اقلیم استانهای جنوبی از جمله مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد و گچساران نسبت به استانهای شمالی کشور به گونهای است که تولید ماهیان خاویاری را دو تا سه برابر افزایش میدهد.
اکنون ظرفیت اسمی تولید مزارع پرورش ماهی دارای پروانه کشور ۶ هزار و ۵۰۰ تن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار پرورشی است.
ماهیان خاویاری به ۲۷ گونه و زیرگونه در جهان تقسیم میشوند.
خاویار ماهیان خاویاری از گران ترین غذاهای موجود در جهان است.