به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، عبدالعلی جلیلیان گفت: از مجموع ۵۲۷ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه حدود ۱۰ درصد آنها به آفت لورانتوس با درصدهای مختلف آلوده شدهاند.
وی ادامه داد: بیشترین آلودگی به آفت لورانتوس را در شهرستانهای گیلانغرب، اسلام آبادغرب، ثلاث باباجانی، دالاهو، پاوه و روانسر که شهرستانهای جنگلی استان هستند، داشتهایم.
جلیلیان اظهار کرد: در ۲ سال گذشته از محل اجرای طرح مدیریت بومسازگان جنگلهای طبیعی استان کرمانشاه عملیات کنترل آفت لورانتوس شامل قطع و امحای عوامل آلودگی انجام گرفته است.
وی گفت: این طرح تاکنوندر سطح ۲۵ هزار هکتار از جنگلهای آلوده انجام گرفته است.
جلیلیان افزود: در صورت تخصیص اعتبار در مدت ۳ سال همه عوامل بیماریزا در سطح جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه حذف خواهد شد.
وی اضافه کرد: البته پس از پاکسازی کامل عوامل بیماریزا در جنگلهای زاگرس نیاز به عملیات اصلاحی مجدد به دلیل باقی ماندن برخی عوامل بیماریزا ممکن است وجود داشته باشد.
جلیلیان بهترین راه مبارزه با آفت لورانتوس را قطع و حذف عوامل آلودگی عنوان کرد و افزود: شیوه مبارزه با آفت لورانتوس به این شکل است که قبل از ورود درختان به فرآیند بذردهی نسبت به قطع و امحای عوامل آلودگی اقدام میشود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اضافه کرد: عوامل آفت لورانتوس از طریق باد، پرندگان و دیگر عوامل طبیعی منتشر میشود و بنابراین احتمال آلوده شدن درختان سالم به آفت در صورت عدم حذف عوامل بیماریزا وجود دارد.
وی در ادامه از لورانتوس به عنوان یک گیاه نیمه انگلی یاد کرد و افزود: این گیاه ریشه و امکانات تغذیهای ندارد و با درگیری درخت بلوط روی بافت و نسج گیاهی نفوذ کرده و از شیره گیاه تغذیه میکند.
جلیلیان ادامه داد: آفت لورانتوس اگرچه دلیل اصلی بروز پدیده خشکیدگی جنگلهای زاگرس نیست، اما یکی از عوامل فرعی تشدید کننده خشکیدگی و زوال جنگلهای بلوط به شمار میرود.