به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اعتماد، این فهرست فعلا بر اساس حروف الفبا تنظیم شده و خبری از قرار گرفتن نام چهرههایی چون محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم یا مرتضی آقاتهرانی بر صدر آن نیست. {اسامی کامل لیست اصولگرایان}
از این فهرست انتخاباتی ۱۵۹ نفره قرار است ۳۰ داوطلبی نمایندگی تهران در مجلس شورای اسلامی انتخاب و به عنوان فهرست شورای ائتلاف اصولگرایان معرفی شوند.
از میان اصولگرایانی که در فهرست اولیه قرار گرفتهاند، نام سیدعلی ادیانیراد و محسن کوهکن نمایندگان فعلی قائمشهر و لنجان نیز دیده میشود. محسن کوهکن البته در مرحله اولیه اعلام نتایج احراز صلاحیتها، ردصلاحیت شده با این حال نام او در فهرست انتخاباتی اصولگرایان گنجانده شده است.
خبرگزاری «تسنیم» در گزارشی که منتشر کرده از کوهکن دلیل ردصلاحیتش را جویا شده و او نیز پاسخ داده که «قرار است دعوت کنند تا صحبت کنیم.» او همچنین اذعان کرده که دلیل ردصلاحیتش سیاسی نبوده است.
همچنین در فهرست انتخاباتی منتشر شده از سوی اصولگرایان قریب به ۱۲ نماینده مجلس نهم حوزه انتخابیه تهران نیز حضور دارند، چهرههایی که در ۲ سال ابتدایی روی کار آمدن حسن روحانی، میزان تنش دولت و مجلس همواره بالا بود.
نام ۶ وزیر دولت محمود احمدینژاد نیز در این فهرست انتخاباتی به چشم میخورد. البته سابقه وزارت در دو دولت نهم و دهم الزاما نمیتواند به این معنا باشد که آنها در زمره چهرههای نزدیک به محمود احمدینژاد و جریان بهار هستند.
همچنین قریب به ۴ چهره شاخص عضو شورای مرکزی جبهه پایداری نیز در لیست گنجانده شدهاند. تقریبا همین تعداد نیز از چهرههای شاخص حزب موتلفه اسلامی و جامعه روحانیت مبارز مجموعا در میان ۱۵۹ نفر قرار دارند.
اصولگرایان همچنین ۲۵ زن را در فهرست انتخاباتی اولیه قرار دادهاند که نشان میدهد قریب به ۱۵ درصد لیست را تشکیل میدهند. اگر چه که اصولگرایان همچون اصلاحطلبان هرگز در مورد سهمیه زنان در فهرستشان صحبت نکردهاند. اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم، ۳۰ درصد از لیست انتخاباتی را خود اختصاص دادند و در دوره فعلی هم اگر با توجه به ردصلاحیت گسترده اصلاحطلبان بتوانند فهرستی ارایه کنند، میخواهند ۵۰ درصد این فهرست را به زنان اختصاص دهند.
در میان اسامی وحید یامینپور، سیدنظام موسوی، صادق کوشکی و محمدسعید احدیان نیز به عنوان چهرهها و فعالان رسانهای دیده میشود.
روز دوشنبه «امتداد» خبر داده بود که اصولگرایان برای آنکه بتوانند به فهرست نهایی مدنظرشان دست یابند از مدل رایگیری آنلاین به جای برگزاری همایشهایی مانند همایش چندهزار نفری جمنا استفاده کردهاند. با این حال کسی حتی در درون جریان اصولگرایی نمیداند که ساز و کار دقیق این رایگیری بر چه اساس است.
پیشنهاد لیستبندی بر اساس رایگیری ابتدا از سوی جریان اصلاحطلب و در قالب «طرح سرا» یا «سامانه رایسنجی اصلاحطلبان» مطرح شد که رخدادهای روز و همچنین ردصلاحیتهای گسترده کاندیداهای این جریان باعث به حاشیه رفتن آن شد.
با وجود ارایه این فهرست ۱۵۹ نفره هنوز مشخص نیست که درصورتی که فهرست ۳۰ نفره تهران از سوی شورای ائتلاف اصولگرایان منتشر شود، آیا همه طیفهای اصولگرایی تن به وحدت خواهند داد یا نه؛ چرا که هنوز لیست نهایی تدوین و تنظیم نشده زمزمههایی مبنی بر ارایه فهرست جداگانه از سوی پایداریها و البته مخالفت جریان نواصولگرای نزدیک به قالیباف با ارایه لیست مشترک به گوش میرسد.