به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مراسم بدرقه پیکر این هنرمند فقید با حضور هنرمندان و دوستداران سینما و تئاتر در خانه هنرمندان برگزار شد. ایرج راد رییس هیات مدیره خانه تئاتر با سلام و تسلیت به شرکت کنندگان مراسم تشییع گفت: زمان به سرعت میگذرد و ما به سرعت بزرگان و عزیزان و یارانی که سالها خدمتگزار و پیشکسوت عرصه هنر ایران بودند را از دست میدهیم که جایگزین شدن آنها به سختی و دشوار است.
وی افزود: از افتخارات بزرگ من همکلاس بودن با شیراندامی در دانشگاه هنرهای زیباست و کسانی که در آن سالها با وی همکلاسی بودند، خاطرات فراوانی را از او به یاد دارند. راد گفت: ولی الله شیراندامی را از یاد نخواهم برد و همانند پیشکسوتان دیگر یاد دارم. بهمن فرمان آرا امروز به من گفت: «ولیالله شیراندامی همیشه بر سر کار خود زود میآمد امروز چرا دیر آمده است. » شیراندامی آثار فاخری را کار کرد و در رادیو نیز آثار ماندگاری را از خود به جا گذاشت و نمیتوان این آثار را از حافظه مردم ایران حذف کرد.
محمد جواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی کوتاه از دست دادن مرحوم شیراندامی را به خانواده بزرگ تئاتر و خانواده ایشان تسلیت عرض کرد و گفت: تا زمانی که این هنرمندان در قید حیات هستند باید قدر آنها را دانست و برای آنها احترام قائل شد.
رضا بابک هنرمند پیشکسوت پشت تریبون قرار گرفت و متنی احساسی را با این مضمون خواند: مرگ آشناترین واژه روزگار ماست. هر روز صبح که بیدار می شوم می ترسم به تلویزیون و شبکههای اجتماعی سرک بکشم و اگر تلفن زنگ دستم می لرزد. قرار نیست اینجا خبر خوبی شنیده شود. مرگ انسان سخت است اما مرگ هنرمند اندوه مشترک است چون هنرمند با مرگ خویش بخشی از زیبایی های خلق نشده خود را با خود میبرد. جهان امروز ما، خاورمیانه پر اندوه ما، بیش از هر زمان دیگری به هنرمندان نیاز دارند.
شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ از دست دادن ولی الله شیراندامی را به نیابت از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت هنری ارشاد تسلیت گفت و افزود: ولی الله شیراندامی در سال ۱۳۹۲ آخرین حضور خود را در صحنه تئاتر تجربه کرد که حضور ایشان سر مشق و الگویی برای اصالت هنر تئاتر به دیگران بود.
مجید رجبی معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان به خانواده مرحوم شیراندامی به نیابت از خانه هنرمندان تسلیت گفت و افزود: معمولاً افراد پس از مرگ از خانه خود بدرقه می شوند و این افتخاری برای خانه هنرمندان است که به آخرین خانه بزرگان بدل شده است، وی تمام جان و مال خود را در خدمت بازی می گذاشت و نقش های متفاوت را از آن خود می کرد.
نادروندی همسر مرحوم شیراندامی نیز در پایان از تمام شرکت کنندگان تشکر کرد و حضور آنها را باعث دلگرمی خواند.
ولیالله شیراندامی سوم فروردین ۱۳۱۰ در مرو به دنیا آمد و عصر جمعه (یازدهم بهمن) درگذشت. او مدرک کارشناس تئاتر را از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گرفته بود همچنین مدرک درجه یک کارگردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت.
آخرین نمایش به کارگردانی این هنرمند فقید با عنوان هنر کمدی نوشته ادواردو فیلیپو سال ۹۱ در سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به روی صحنه رفت. او در بیش از ۳۰ نمایش، بازیگری و کارگردانی کرد. این هنرمند در تعدادی از سریال های تلویزیونی مانند دلیران تنگستان ساخته همایون شهنواز (۱۳۵۲ تا ۱۳۵۴) اشک تمساح (احمد نجیبزاده ۱۳۶۲) و مختارنامه (داوود میرباقری ۱۳۸۸–۱۳۸۲) نیز نقش آفرینی کردهاست. او در مختارنامه نقش سلیمانبن صرد خزاعی را ایفا کرد و در یادها ماندگار شد. شازده احتجاب (۱۳۵۳)، شیر سنگی (۱۳۶۵)، بوی کافور عطر یاس (۱۳۷۸)، خانهای روی آب (۱۳۸۰) و جایی برای زندگی (۱۳۸۳) هم تعدادی از فیلمهاییست که شیراندامی در آنها بازی کرده بود.