مدیرکل ژئودوزی سازمان نقشه‌برداری گفت: طبق آمارهای دستگاه جی پی اس، سالانه ۵ تا ۶ سانتی‌متر نشست در دریاچه ارومیه اتفاق می‌افتد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، عبدالرضا سعادت گفت: اطلس فرونشست برای استان‌های زنجان، خراسان رضوی، کرمان، قزوین آماده شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر تهیه اطلس دریاچه ارومیه و استان سیستان و بلوچستان در حال آماده‌سازی است.

سعادت عنوان کرد: اطلاع‌رسانی لازم در خصوص فرونشست منطقه دریاچه ارومیه اتفاق افتاده است و فرونشست باعث تاثیر روی شیب منطقه و خشکی منطقه می‌شود.  

وی تصریح کرد: به طور کلی درباره فرونشست دریاچه ارومیه در یک دوره ۱۰ ساله که در هر سال ۵ سانتی‌متر فرونشست اتفاق افتاده، ۵۰ سانتی‌متر فرونشست داشته است.  

مدیر کل ژئودزی سازمان نقشه برداری عنوان کرد: فرونشست به طور مستقیم روی خشکی دریاچه ارومیه تاثیر نداشته، فرونشست به دلیل برداشت و کاهش آب‌های زیرزمینی اتفاق می‌افتد و می‌تواند به طور غیرمستقیم باعث کاهش حجم دریاچه ارومیه شود.

 سعادت در ادامه گفت: جلسات و کارگروه‌های زیادی برای جلوگیری و کاهش اثرات فرونشست در استان‌ها برگزار شده و برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.

  • فرونشست با فروریزش تفاوت دارد

وی توضیح داد: فروریزش با فرونشست متفاوت است و فرونشست به صورت آرام و کاسه‌ای در دشت‌ها با دانه‌بندی ریز اتفاق می‌افتد و آنچه که ما به عنوان ریزش در شهر مشاهده می‌کنیم، فروریزش است.