چند روزی است که گروهی از نامزدهای جوان اصولگرا برای اثبات ساده زیستی، شفافیت و صداقت خود، فهرست اموالشان را تحت عنوان «چالش شفافیت» در توییتر منتشر کرده‌اند. پست‌هایی که با استقبال گروهی از کاربران منتشر شد، اما گروه دیگری از کاربران توییتر آن را دستمایه نقد یا شوخی قراردادند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از  ایرناپلاس، یکی از نامزدهای انتخابات یازدهم مجلس که مدعی شده بود «اگر فردی پشتکار، مهارت و غیرت، داشته باشد می‌تواند در تهران ماهیانه ۱۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد، در غیر این صورت عیب از اوست» از توضیح دراین‌باره خودداری می‌کند و می‌گوید: با ایرنا مصاحبه نمی‌کنم؛ چراکه انعکاس مطالب شما بی‌طرفانه نیست.

چند روزی است که گروهی از نامزدهای جوان اصولگرا برای اثبات ساده زیستی، شفافیت و صداقت خود، فهرست اموالشان را تحت عنوان «چالش شفافیت» در توییتر منتشر کرده‌اند. پست‌هایی که با استقبال گروهی از کاربران منتشر شد، اما گروه دیگری از کاربران توییتر آن را دستمایه نقد یا شوخی قراردادند.

  • در این باره بیشتر بخوانید:

فهرست اموال تعدادی از نامزدهای اصولگرای انتخابات | درآمدهایی که جنجالی شد

حقوق ۱۶ میلیونی نامزد اصولگرا جنجالی شد | حقوق از دو نهاد، آپارتمان ۱۳۳ متری در دولت تهران و ...

وحید یامین پور، مجری و برنامه‌ساز شبکه افق، علی خضریان، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری، وحید اشتری، عضو سابق جنبش عدالت‌خواه، الهام اکبری، استاد دانشگاه تربیت مدرس، سید محمدرضا اصنافی، فعال رسانه‌ای اصولگرا، سید نظام‌الدین موسوی، مدیر پیشین خبرگزاری فارس و مدیر سابق روابط عمومی آستان قدس رضوی، سید یاسر جبرائیلی، فعال رسانه‌ای و معاون سابق پژوهشی خبرگزاری فارس از جمله افرادی هستند که به این چالش پیوسته‌اند.

  • از بی‌غیرت خواندن مردم تا عدم پاسخگویی

در این میان سیاح که دکتری مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی دارد، اعلام کرده درآمد ماهیانه‌اش از همکاری با صداوسیما و مرکز پژوهش‌های مجلس ۱۶ میلیون تومان است. او در واکنش به انتقادهایی که درآمد او را فراتر از عرف خوانده بودند، نوشته بود: «کسی که پشتکار و مهارت و غیرت داشته باشد و در این تهران کمتر از ماهی ۱۰ تومان دربیاورد، عیب از خودش است». هرچند او کمی بعد این پست خود را پاک کرد و از موضعش عقب نشست، اما توضیحی درباره اینکه چرا به‌عنوان یک نامزد انتخاباتی یا نماینده بالقوه چنین باوری دارد، نداد.

ایرناپلاس به سراغ او رفت و از او پرسید، چرا تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات مجلس گرفته است؟ سیاح اما حاضر به مصاحبه نشد و علت تصمیم خود را شخصی خواند.

وی از توضیح درباره این سخنش که «اگر فردی غیرت و پشتکار داشته باشد می‌تواند در تهران ماهیانه 10 میلیون تومان درآمد داشته باشد، در غیر این صورت او معیوب است» هم خودداری کرد و مدعی شد ایرنا بی‌طرف نیست.

  • املاک نامزدهای انقلابی مجلس چقدر ارزش دارد؟

یکی از سرفصل‌های فهرست، املاکی است که نامزدها مدعی شده‌اند تنها ملک آنهاست. یامین پور اعلام کرده مالک خانه‌ای ۱۱۶ متری در پل چهارم بلوار ابوذر است که پیگیری‌های خبرنگار ایرناپلاس نشان می‌دهد ارزش آن بین یک میلیارد و نیم تا یک میلیارد و ۶۲۰  میلیون تومان است. سید نظام‌الدین موسوی نیز اعلام کرده آپارتمانی 115متری در محدوده میدان انقلاب دارد که بر این اساس، حدود دو میلیارد تومان ارزش دارد.

محمدرضا اصنافی نیز مدعی شده خانه‌ای ۷۵ متری در محله حکیمیه تهران دارد که در گران‌ترین حالت، حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان  و در ارزان‌ترین شکل حدود ۸۲۵میلیون است. الهام اکبری تنها نامزد زن اصولگراست که به این چالش پیوسته و با استناد به اظهارات خودش مبنی بر مالکیت خانه‌ای ۱۶۰ متری در خیابان کارگر شمالی، ارزش ملک او در بدترین حالت حدود ۲ میلیارد و ۸۸۰ میلیون تومان و در بهترین حالت حدود ۴میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان است. سید امیر سیاح، چهره جنجالی‌تر این لیست، بنا به ادعای خودش خانه‌ای ۱۳۳ متری در محدوده خیابان دولت دارد که در کمترین  حالت حدود ۳میلیارد و ۷۹۰ میلیون و در بیشترین حالت ۵میلیارد و ۳۲۰  میلیون تومان ارزش دارد.

البته در این‌ بین فردی چون وحید اشتری اعلام کرده مستغلاتی ندارند و زمینی اطراف قزوین برای گرفتن وام بانکی صوری به او واگذار شده است؛ این خود موضوعی تعجب‌برانگیز است که چرا فردی که داعیه توان قانون‌گذاری دارد به دنبال دور زدن قوانین است؟! نکته جالب دیگر درباره اموال همسر این نامزدهاست که اغلب هدیه است.

این نوع شفاف‌سازی نمایندگان احتمالی مجلس یازدهم با واکنشهای مختلفی روبرو شده، از جمله برخی پرسیده‌اند، چرا با کلی‌گویی به چالش شفافیت پیوسته‌اید و ارقام دقیق اموالتان را به‌عنوان مدعیان مبارزه با فساد و علم‌داران شفافیت و انقلابی گری منتشر نکرده‌اید؟ در مقابل، برخی نمایندگان فعلی مجلس را خطاب قرار داده و خواستار شفافیت مالی آنها شده‌اند.