به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ساختار و ماهیت کروناویروس ۲۰۱۹ اظهار کرد: این ویروس جدید جزو خانواده کروناویروس است که ۷ گونه مختلف آن تاکنون شناسایی شده و از این تعداد، کروناویروس سارس و مرس جزو خطرناکترینها بودهاند.
وی با اشاره به میزان مرگ و میر کروناویروسها افزود: میزان کشندگی سارس ۱۰ درصد، مرس ۳۰ درصد و کروناویروس ۲۰۱۹ یعنی همین ویروس آخر تا الان حدود ۲.۱ درصد بوده که نشاندهنده این است که میزان کشندگی ویروس جدید در حد متوسط بوده ولی احتمال دارد این وضعیت ظرف روزها و هفتههای آینده تغییر کند.
وی با بیان اینکه تاکنون مرگ و میر ناشی از این بیماری در مقایسه با بیماریهای مشابه کمتر بوده است، گفت: بیماران سنبالا یا دارای بیماریهای زمینهای مانند دیابت، نارسایی قلبی و عروقی و تنفسی نسبت به سایرین آسیبپذیرترند.
گویا با بیان اینکه احتمال جهش و افزایش بیمارییزایی کروناویروس ۲۰۱۹ وجود دارد، ادامه داد: از آنجا که این ویروس به تازگی شناسایی شده، قابل پیشبینی نیست که چه اتفاقی برای آن رخ میدهد.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا در حالت نهفتگی هم قابل انتقال است، اظهار کرد: شستوشوی مرتب دستها یکی از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت با بیان اینکه موارد مشکوک در بیمارستانهای مشخصشده برای این منظور بستری میشوند، افزود: تمام مسائل مرتبط با این بیماری در جامعه اطلاعرسانی میشود.
گویا در رابطه با استفاده از ماسک برای شهروندان عادی گفت: استفاده اصلی ماسک برای پزشکان و کادر درمانی است. اگرچه شهروندان عادی هم میتوانند از ماسک استفاده کننند ولی ما توصیه نمیکنیم، چراکه کارایی زیادی نداشته و در ضمن استفاده از ماسک نیازمند رعایت توصیههای بهداشتی مرتبط با آن است. این هم که گفته میشود ماسک زدن در بیماران باعث تشدید بیماری میشود، به هیچ عنوان مستند و علمی نیست.