به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، لری کودلو رئیس شورای ملی اقتصادی آمریکا روز جمعه ۱۴ فوریه (۲۵ بهمن) در این باره گفت: «ما از اینکه چین از ما برای کمک در مبارزه با ویروس کورونا دعوت نکرده است و همچنین از عدم شفافیت چین در این باره اندکی ناامید هستیم.»
اظهارات کودلو در زمانی بیان میشود که مقامات چینی میگویند شیوه شمارش موارد عفونت را تغییر دادهاند و این تغییر با افزایش شدید در میزان موارد گزارش شده در روز اخیر باعث سردرگمی درباره وضعیت شیوع بیماری شده و امیدها درباره اینکه تا پایان ماه میلادی جاری (فوریه) شیوع به اوج خودش برسد و بعد کاهش یابد، به باد داده است.
-
گزارش ۲۵۴ مرگ جدید ناشی از ویروس کورونا در یک روز| وضعیت جنگی در شهر شیان چین| برکناری مقامات محلی حزب کمونیست
- تغییر در شیوه تشخیص موارد بیماری
مقامات استان هوبی، کانون شیوع ویروس کورونا در چین، روز پنجشنبه معیارهای تشخیصی عفونت با ویروس کورونا را تغییر دادند و علاوه بر آزمایش مثبت خون از لحاظ ویروس کورونا، تصاویر سیتیاسکن ریههای دال بر عفونت ریه را هم برای تشخیص بیماری کافی دانستند، در نتیجه به ناگهان شمار موارد بیماری با ویروس کورونا و مرگهای ناشی از آن افزایش یافت. با این تجدیدنظر در معیارهای تشخیصی ۲۵۴ مورد به شمار مرگهای ناشی از ویروس کورونا افزوده شد.
بعد در روز جمعه چین ۱۲۱ مورد جدید مرگ ناشی از ویروس کورونا گزارش کرد، اما ۱۰۸ مورد مرگ از کل موارد مرگها کاست، که به گفته کمیسیون ملی بهداشت چین به علت اشتباه در شمارش و «آمار دوگانه» بوده است.
کمیسیون ملی بهداشت چین روز جمعه ۱۲۱ مورد جدید مرگ و ۵۰۹۰ مورد عفونت جدید با ویروس کورونا گزاش کرد و به این ترتیب شمار کل افراد مبتلا در چین به ۶۳۸۵۱ مورد و در کل جهان به بیش از ۶۴۰۰۰ مورد رسید.
شمار کل موارد مرگ به ۱۳۸۳ مورد رسیده است که همه آنها به جز سه مورد (یک مورد در هنگکنگ، یک مورد در ژاپن و یک مورد در فیلیپین) در چین رخ داده است.
این کمیسیون توضیح بیشتری درباره موارد دوبار شمرده شده مرگ ارائه نکرد.
- اختلاف کارشناسان درباره شیوه مقابله چین
آدام کامرات- اسکات، متخصص بیماریهای عفونی در مرکز بینالمللی مطالعات امنیت در دانشگاه سیدنی در این باره گفت: «بر اساس روند فعلی موارد تایید شده بیماری، به نظر میرسد با وجود اینکه مقامات چین حداکثر تلاش خود را برای پیشگیری از انتشار ویروس کورونا انجام میدهند، این اقدامات سختگیرانه به موقع انجام نشده و تاثیر چندانی نداشتهاند.»
مقامات چین همچنین اعلام کردهاند تا ۱۱ فوریه (۲۲ بهمن) که ۱۷۱۶ نفر از کارکنان به ویروس کورونا مبتلا شدهاند و شش نفرشان مردهاند. این مقامات روز جمعه در پاسخ به پرسشها درباره چگونگی شمارش موارد بیماری گفتند هنگامی افراد بدون علامتی که در قرنطینه قرار دارند، علامتدار میشوند، آنها را جزو موارد تاییدشده بیماری وارد میکنند.
با اینکه گروهی از کارشناسان بهداشتی از این تغییر در شیوه گزارشدهی استقبال کردهاند- چرا که به این ترتیب شمار بیشتری از بیماران ثبت و بیماران بیشتری درمان میشوند- کارشناسان دیگر میگویند این تغییر باعث ایجاد سوالهای بیشتری درباره درستی دادههای منتشر شده میشود. این تغییر در معیارهای تشخیصی فقط در ایالت هوبی اعمال شده است.
کودلو درباره صادق بودن رهبران چین ابزار تردید کرد و گفت شی جینپینگ، رئیسجمهور چین به دونالد ترامپ اطمینان خاطر داده است که پکن کمک آمریکا را برای مقابله با شیوع کورونا میپذیرد، اما «آنها تا به حال اجازه کمک را به ما ندادهاند.»
- گسترش اقدامات سختگیرانه در چین برای مهار شیوع ویروس
مقامات چین روز پنجشنبه در ملاقات رهبران ارشد حزب کمونیست خواستار آن شدد که سایر مناطق چین هم «اقدامات قرنطینه و امداد مشابه با شهر ووهان را به کار ببندند.» شهر ووهان مرکز استان هوبی که کانون شیوع ویروس کورونا است- سه هفته است که در وضعیت قرنطینه قرا ردارد.
در این جلسه که به ریاست لی ککیانگ، نخستوزیر چین انجام شد، از مقامات ووهان هم خواسته شد طبقهبندی و قرنطینه کردن ساکنان مشکوک به ابتلا به ویروس کورونا یا با عفونت تایید شده را تسریع کنند.
مقامات در شهر هوانگگانگ در ایالت هوبی که با بیش از ۲۰۰۰ مورد عفونت و دست کم ۵۹ مرگ ناشی از آن یکی از مناطق با بدترین وضعیت شیوع بیماری پس از شهر ووهان است، برای ۱۴ روز اقداماتی اضطراری را اعمال کردهاند، از جمله جلوی ورود خروج مردم در همه مناطق مسکونی را گرفتهاند و همه وسائل نقلیه (به جز وسائل نقلیه مربوط به مقاصد اضطراری، پزشکی یا رسمی) را از رفتوآمد منع کردهاند.
ایستهای بازرسی در این شهر برپاشده و نیروهای امنیت ملی برای اعمال این اقدامات به کار گرفته شدهاند. کمیتههای محلی منطقهای برای رساندن غذا و ملزومات به مردم سازماندهی شدهاند. بر اساس بیانیه صادرشده از طرف دولت هیچکدام از ساکنان شهر نباید بدون اجازه وارد محلات شهر شوند یا آنها را ترک کنند.
در منطقه داوو در مرکز استان هوبی که بیش از ۶۰۰۰۰۰ نفر جمعیت دارد، نیز مقامات پنجشنبه بعدازظهر اعلام وضعیت اضطراری کردند، جلوی ورود و خروج در مناطق مسکونی و ساختمانها را گرفتند و رفتوآمد وسائل نقلیه را ممنوع کردند. بر اساس بیانیه دولت هر فردی که از این قوانین تخطی کند، «بازداشت و بر اساس مقررات زمان جنگ با او رفتار خواهد شد.»