به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فارس، این روزها در شهر شیراز باجه عابر بانک، فستفودها، رستورانها، نمایشگاههای اتومبیل، میوهفروشها و بسیاری از اصناف دیگر با گذاشتن میز و صندلی، ماشین و یا کالاهای قابلفروش در مقابل واحد تجاری خود، معابر عمومی و پیادهروها را اشغال کردهاند.
گاهی میبینیم که تصرف پیادهرو توسط یک مغازهدار یا دستفروش تا سالها ادامه دارد و بدون حتی یک متر عقبنشینی، با خیال راحت به کسبوکار خود میپردازد.
طبق ماده 55 قانون شهرداریها، «تمام خیابانها، پیادهروها و معابر عمومی شهر متعلق به مردم بوده و هرگونه ایجاد سدمعبر یا نصب دکه یا هر چیزی که باعث اخلال دررفت و آمد شود، خلاف قانون است». این قانون نیز مانند بسیاری از قوانین دیگر یا گوشهای خاک میخورد و یا فقط برای ضعیفان، اعمال میشود. گاه در فضای مجازی، تصاویری از درگیری مأموران سد معبر با دستفروشی خردهپا منتشر میشود که احساسات را برمیانگیزد؛ اما از برخورد این مأموران با برخی صاحبان مغازه که سالها قسمتی از پیادهرو را در اختیاردارند، خبری منتشر نمیشود.
در گفتوگویی که محمدتقی تذروی عضو شورای اسلامی شهر شیراز، استان فارس داشت، پدیده «پیادهرو فروشی» در شیراز را رد کرد و گفت: شهرداری شیراز بههیچعنوان این اقدام را انجام نمیدهد و با هر فردی که چنین خلافی مرتکب شود، برخورد میکند.
وی افزود: اجاره پیادهرو تنها در صورتی اتفاق میافتد که یک مغازه عقبنشینی داشته باشد و درخواست اجاره پیادهروی مقابل خود را ارائه بدهد که در این صورت اگر همسایگان شکایتی نداشته باشند، شهرداری قسمتی از پیادهرو را که معبر عمومی نباشد، به این مغازه اجاره میدهد.
تذروی ادامه داد: نمونههایی از اجاره پیادهرو در خیابانهای سرباز و جام جم وجود دارد که معبر عمومی نیستند و همسایگان اطراف این واحدهای تجاری نیز شکایتی ندارند.
این عضو شورای شهر شیراز بابیان اینکه فروش و یا اجاره معابر عمومی غیرقانونی است، تأکید کرد: اصلاً پیادهرو فروشی یعنی چه؟ معابر عمومی متعلق به مردم است و شهرداری بههیچعنوان اجازه چنین کاری ندارد و تاکنون این اقدام را انجام نداده است.
محمد حسنپور بابیان اینکه واحد سد معبر شهرداری شیراز عملکرد خوبی در این زمینه داشته است، اظهار کرد: واحدهای تجاری و مغازهدارهایی نیز معابر را مسدود میکنند که تعدادشان بسیار زیاد است و تلاش داریم که با این افراد برخورد کنیم.
معاون خدمات شهری شهرداری شیراز نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس، با اشاره به اینکه واحد سد معبر شهرداری در یک سال گذشته 90 درصد از موانع ایجادشده توسط کاسبان را در سطح شهر برطرف کرده است، گفت: وانتبارهایی که در سطح شهر میوه و لباس میفروختند، جمعآوریشدهاند و تنها از پلیسراه فسا تا خروجی سپیدان بهندرت شاهد حضور آنها هستیم.
عضو شورای شهر شیراز و معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری در حالی «پیادهرو فروشی» را انکار میکنند که برخی دستفروشان و صاحبان نمایشگاههای اتومبیل، این ادعا را رد کرده و حتی سخن از مالکیت سرقفلی قسمتی از خیابان یا پیادهرو را به میان میآورند!