به گزارش همشهریآنلاین به نقل از صداوسیما، دکتر محمدرضا زالی در حاشیه جلسات دوشنبه ۱۲ اسفند ستاد مقابله با کرونا استان تهران که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مستقر است.
در جمع خبرنگاران افزود: ما امروز صبح جلسهای با مسئولان اتاق اصناف تهران و همچنین پلیس امنیت داشتیم و مباحث خوبی ردوبدل و مقرر شد مسئولان اتاق اصناف، مجموعه گروههای شغلی که بیشترین میزان تبادل با مردم رادارند، طبقهبندی کنند تا ما بتوانیم برای همه گروههای موردنظر بسته آموزشی با زبان ساده طراحی و توزیع کنیم تا هم خود این اصناف به این بیماری مبتلا نشوند و هم عامل انتقال نباشند.
وی گفت: قطعاً همکاری اصناف در ایجاد فرهنگسازی بسیار میتواند به ما کمک کند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: همچنین از مسئولان اصناف حاضر در این جلسه خواسته شد به هر دلیلی اگر مجوز صنفی رو به پایان است برای کاهش مراجعهها و پیگیری مجوز جدید، مجوزهای قبلی چند ماه تمدید شود.
دکتر زالی افزود: در جلسهای با مسئولان پلیس امنیت تهران هم آمارهایی در خصوص میزان ماسکهای احتکار شده و برخورد با سودجویان ارائه و مقرر شد این پروندهها با سرعت بیشتری رسیدگی و در صورت لزوم به قوه قضاییه هم ارجاع شود.
وی گفت: پلیس هم در این جلسات قول داد برخی مجوزها ازجمله گواهینامه رانندگی را که مهلت آن به پایان رسیده است چند ماهی معتبر تلقی کند و بهجز گذرنامه این اقدام در سایر مجوزها هم صورت گیرد.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: ازآنجاکه تعدادی از مشاغل و کسبوکارها در روزهای گذشته و همچنین روزهای پیش رو به دلیل کاهش مراجعات و همچنین محدود شدن فعالیتشان بهویژه در پایان سال با مشکلات اقتصادی روبرو شدهاند، مقرر شد در بحث مالیات و استمهال وامها بستههای تشویقی لحاظ شود و به ما اعلام کنند تا در ستاد تصویب کنیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا توزیع ماسک از وزارت بهداشت به وزارت صمت محول شده است؟ افزود: وزارت صمت توزیع را به عهده گرفته است، اما نظارت بر تولید ماسک به عهده وزارت بهداشت خواهد بود و ما در روزهای اخیر به کارگاههای زیرزمینی برخوردیم که نه تجربه و نه استاندارد لازم برای تولید ماسک را داشتند و با تعدادی از آنها برخورد شد.
همه موفقیت ما به رفتار مردم بستگی دارد
دکتر محمدرضا زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چقدر این روزها در کنترل بیماری کرونا موفق بودهاید؟ افزود: همهچیز به رفتار مردم بستگی دارد چراکه ما بخش عمدهای از خدمات درمانیمان را متناظر با رفتار مردم طراحی میکنیم، اما شرایط بهتر شده است و مردم هوشیارتر شدهاند و همکاری و سطح بینش و اطلاعاتشان درباره این بیماری افزایشیافته است.
وی گفت: تیمهای درمانی ما هم ممارست بیشتری پیداکردهاند و درمانها و اقدامات مداخلهای در عرصه جهانی در عرصه درمان است و ما با توان بالای تیم پزشکیمان روزبهروز در حال افزایش تجربه هستیم و مردم هم متعهدانه واردشدهاند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران افزود: اینکه راهبرد حضور مردم در منازل را پیگیری میکنیم به این مفهوم است که هر چه مردم از منازل بیرون نیایند موفقیت ما بیشتر میشود و تا زمانی که مردم همراهی نکنند و مانند گذشته بخواهند ترددهای درونشهری، تفننی و غیر سرور داشته باشند چرخه گسترش این ویروس بیشتر میشود و همه اقدامات بهداشتی و درمانی ما را با مشکل مواجه میکند.
دکتر زالی گفت: ما در یکی دو روز گذشته در حوزه رفتارشناسی به این نتیجه رسیدهایم که همگامی مردم نسبت به گذشته افزایش پیداکرده است و امیدواریم استمرار پیدا کند و مردم از ماندن در منازل خسته نشوند.
وی افزود: ما اکنون شرایط سختی را به جامعه تحمیل کردهایم و برخی صاحبان مشاغل و کسبوکارها به مشکل برخوردهاند، اما شرط تضمین و بقای موفقیت ما در کنترل ویروس همراهی مردم است و اگر امروز میگوییم مردم مسافرت نروند اگرچه برایشان شاید سختیهایی ایجاد شود، اما در مسافرت هم خطر ابتلا و هم شیوع کشوری آن بیشتر میشود.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: ما از مردم تقاضا میکنیم همراهیشان را بیشتر کنند تا بتوانیم شرایط سخت را سپری کنیم.