معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: جلوگیری از تماس با حیوانات بیمار یا محصولات فاسد شده حیوانی، شستن منظم و بهداشتی دست با صابون و آب تمیز بعد از لمس حیوانات و جلوگیری از لمس چشم، بینی یا دهان مورد توجه مردم قرار گیرد.

به گزارش همشهری‌ آنلاین به نقل از ایسنا، حسین صالحی، معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مصرف فرآورده‌های خام دامی، با رعایت الزامات بهداشتی در انتقال ویروس به انسان نقشی ندارند، هرچند برخی منابع اعلام می‌کنند که این ویروس دارای منبع حیوانی است اما تا به امروز شواهد علمی کافی برای شناسایی آن منبع یا توضیح مسیر انتقال از یک منبع حیوانی به انسان وجود ندارد.  

وی تأکید کرد: حمل و نقل فرآورده‌های خام دامی باید با رعایت ضوابط بهداشتی صورت گرفته، همچنن تهیه فرآورده‌های خام دامی باید از مراکز مجاز و زیر پوشش نظات‌های بهداشتی دامپزشکی صورت گیرد و این نوع مواد غذایی بایستی به طور کامل و مناسب پخته و از مصرف خام یا نیم پخته این فرآورده‌ها (گوشت، تخم مرغ و... ) خودداری شود.  

وی بیان کرد: به نظر می‌رسد که مسیر غالب انتقال ویروس کرونای جدید از انسان به انسان ‌باشد، طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سازمان جهانی بهداشت دام تأکید می‌کند که با وجود ناشناخته بودن منشأ این ویروس، افردی که به بازارهای خرید و فروش دام مراجعه می‌کنند یا در تماس نزدیک با حیوانات اهلی هستند باید اقدامات بهداشتی عمومی و شخصی را رعایت کنند.  

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان گفت: در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر آلوده شدن حیوانات خانگی و دیگر حیوانات اهلی به این ویروس وجود ندارد، جلوگیری از تماس با حیوانات بیمار یا محصولات فاسد شده حیوانی، شستن منظم و بهداشتی دست با صابون و آب تمیز بعد از لمس حیوانات و جلوگیری از لمس چشم، بینی یا دهان مورد توجه مردم قرار گیرد.  

صالحی اضافه کرد: از هرگونه تماس انسان با گربه‌ها و سگ‌های ولگرد، جوندگان و پرندگان که می‌توانند به صورت آزادانه بین محیط‌های آلوده و مکان‌های پاک تردد کنند پرهیز شود.