همشهری آنلاین- جواد نصرتی: به گزارش بیبیسی، ۹۰درصد قربانیان این ویروس در استان هوبی در چین بودهاند با این حال مرگ بر اثر ابتلا به ویروس، در ۱۰کشور دیگر گزارش شده است.
همزمان با انتشار افزایش تعداد قربانیان، تلاشها برای مقابله با آن هم شدت گرفته است. اتحادیه اروپا طرح ریسک قاره را از حالت «متوسط» به حالت «متوسط تا بالا» تغییر داد. اورسولا فون درلین رئیس کمیسیون اروپا همچنین از تشکیل «تیم واکنش ویروس کرونا» خبر داد. تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا در کشورهای مختلف اروپایی در حال افزایش است. به گزارش واشنگتنپست، کشورهای اروپایی در حالی با قرنطینهکردن موارد مشکوک و برگزاری جلسات بحران و اقداماتی مانند این خود را در زمینه مهار ویروس کرونا فعال نشان میدهند که با انتقادهای شدید مردمی مواجه هستند و تلاش میکنند نارضایتی عمومی را هم در کنار ویروس مهار کنند.
در انگلیس جلسه امنیت ملی «کبرا» به ریاست بوریس جانسون نخستوزیر این کشور برگزار شد. جانسون بعد از این نشست در گفتوگو با بیبیسی اعلام کرد که انتشار ویروس کرونا، در روزها و هفتههای آینده به مشکلی بزرگ برای کشورش تبدیل خواهد شد. او گفت که طرح اقدام دولت برای مهار کرونا سهشنبه اعلام میشود. رسانهها در انگلیس دولت را متهم میکنند که به موقع و به اندازه کافی به انتشار ویروس نپرداخته و تازه بعد از اعلام ابتلای افراد به این مسئله توجه نشان دادهاند. برخی در بریتانیا پیشنهاد کردهاند که دولت شهرهایی را که آلودگی در آنها بالاست، ایزوله کند.
اروپا شاهد رشد چشمگیر ویروس بوده بهگونهای که موارد ابتلای جدید در ایتالیا، بزرگترین کانون بحران در خارج از آسیا، در روزهای اخیر بیش از ۵۰درصد رشد داشته و در آلمان، بیش از دو برابر شده است. در ایتالیا دیروز صاحبان آژانسهای مسافرتی در رم با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار آن شدند که دولت برای جبران خسارت آنها اقدام کند. مقامات آلمانی گفتهاند که تعداد مبتلایان به ۱۵۸نفر در ۱۰ایالت رسیده است (آمار مربوط به عصر دیروز است). نگرانی از انتقال ویروس در آلمان، به جلسات دولت هم رسیده و دیروز ویدئویی منتشر شد که در آن، وزیر کشور آلمان حاضر نشد با آنگلا مرکل صدراعظم کشورش دست بدهد. پرتغال هم دیروز اعلام ابتلای ۲ مورد را تأیید کرد. آندورا، کشور کوچکی هم که بین فرانسه و اسپانیا قرار دارد دیروز نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا را تأیید کرد. فرد مبتلا، مرد ۲۰سالهای است که اخیرا به میلان ایتالیا سفر کرده است.
در آمریکا هم دیروز مرگ دومین مبتلا به ویروس کرونا تأیید شد. به گزارش آسوشیتدپرس، این قربانی که بالای ۷۰سال سن داشته در یک خانه سالمندان که چند مورد ابتلا به کرونا در آن گزارش شده در ایالت واشنگتن زندگی میکرده است. پیش از این محققان هشدار داده بودند که ویروس کرونا احتمالا هفتهها بدون اینکه کسی متوجه آن شود در حال انتقال در این ایالت بوده است. مردم و رسانهها هم از اقدامات کند دولت برای مقابله و مهار این ویروس انتقاد میکنند. ایالت واشنگتن ۱۲مورد ثبت شده کرونا دارد. آمار مبتلایان در آمریکا با سرعت نسبتا زیادی در حال افزایش است و ابتلا به کرونا در کالیفرنیا، ایلینویز، رودز آیلند و نیویورک تأیید شده است.
در آمریکا، رویکرد دولت آمریکا برای کوچکنمایی بحران پیشآمده باعث انتقادهای زیادی در جامعه شده است. دونالد ترامپ و مایک پنس معاون او که مسئول تیم مقابله با بحران است در صحبتهایشان تلاش زیادی میکنند تا شرایط را عادی نشان دهند اما پیامهایی که جامعه پزشکی آمریکایی به رسانهها و خبرنگاران میرسانند، کاملا برخلاف روایت دولت است. بسیاری از پزشکان در توییتر پروتکلهای نمونهگیری دولتی را زیر سوال بردهاند و گفتهاند شرایط به مراتب بدتر از چیزی است که دولت اعلام کرده است. بسیاری معتقدند دولت ترامپ، ۳ هفته طلایی برای مقابله با همهگیری این ویروس را از دست داده و حالا با یک بحران عمیق مواجه است. با وجود گسترش ویروس در اروپا و آمریکا، کانون بحران همچنان آسیاست؛ پکن دیروز اعلام کرد تعداد مبتلایان جدید در استان هوبی ۱۹۶نفر بوده است. این رقم، کاهش شدیدی نسبت به ۵۷۰مورد جدید بود که یک روز پیش از آن اعلام شده بود. با وجود کاهش در تعداد مبتلایان جدید در استان هوبی، تعداد مرگومیر در سراسر چین در انتهای یکشنبه، ۴۲مورد بیش از شنبه بوده است.
در کرهجنوبی، جایی که بحران توسط یک کلیسای جنجالی فراگیر شده، ۵۹۹مورد ابتلای جدید در روز دوشنبه تأیید شد. دولت، بازگشایی مدارس را برای ۲هفته دیگر به تعویق انداخته و امیدوار است با مهار شیوع ویروس، کشور را به حالت عادی بازگرداند. وزیر بهداشت کویت از واردات ۳میلیونو۶۰۰هزار ماسک به این کشور با دستور مستقیم امیر کویت خبر داده است.
- وضعیت قرمز در کرهجنوبی
- عذرخواهی روحانی جنجالی
«کلیسای شینجئونجی برای مسیح» در کرهجنوبی، نقشی اساسی در ایجاد بحران شیوع کرونا در این کشور داشته است. ۶۰درصد مبتلایان به کرونا، عضو این کلیسا هستند. لی مان هی بنیانگذار این کلیسا که خود را مسیح خوانده و مدعی شده است پیروانش را به بهشت خواهد برد، در یک کنفرانس خبری از مردم این کشور عذرخواهی کرد و در مقابل دوربینهای رسانهها به نشانه پشیمانی و عذرخواهی زانو زد. از دادستانها در کرهجنوبی خواسته شده است تا به پرونده این روحانی جنجالی رسیدگی شود.
- کابوس فشار اقتصادی
ویروس کرونا، همچنان کابوس اقتصاد جهانی است و احتمالا چند کشور را دچار رکود سنگین خواهد کرد. به گزارش گاردین، سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی هشدار داده است که انتشار ویروس میتواند رشد اقتصادی جهانی را تا ۵۰درصد کاهش دهد و به ۱.۵درصد برساند. این سازمان از دولتهای سراسر دنیا خواسته است با همکاری یکدیگر قدمهای جدیتری برای مقابله با انتشار این ویروس بردارند.
معاونت پزشکی در دولت آمریکا، از مردم این کشور خواسته است از خریدن ماسک دست بکشند چون تأثیری در ابتلای جامعه به ویروس ندارد. دکتر جروم آدامز بعد از آن این درخواست را مطرح کرده که هجوم مردم برای خرید ماسک، باعث کمبود این کالا در آمریکا شده است. او که رئیس خدمات پزشکی عمومی وزارت بهداشت آمریکا به شمار میرود، گفته است ماسک از ابتلای افراد به ویروس کرونا جلوگیری نمیکند اما اگر کادر درمانی در هنگام برخورد با بیماران مبتلا به ویروس ماسک نداشته باشند، به خطر میافتند. دکتر ویلیام شافنر پزشک و استاد دانشگاه به سیانان گفته است که هجوم مردم برای خرید ماسک، «مسئلهای روانی» است.
- منبع: روزنامه همشهری