به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان چهارشنبه ۱۴ اسفند در گفت: با توجه به شیوع بیماری ویروس کرونا، انتشار این بیماری و حساسیت ایجادشده در شهروندان مبنی بر رعایت موازین بهداشتی این مهم نیز توسط متصدیان بهویژه در دستور کار تمامی نانواییها قرارگرفته است.
جلیل نصیری، با اشاره به اینکه طبق دستورالعمل یک نفر در نانوایی و برای کاهش ارتباطات فردی، عهدهدار بستهبندی نانها است، اضافه کرد از طرفی شهروندان نیز ملزم به پرداخت بهای نان از طریق دستگاه پوز هستند.
این مسئول ادامه داد: بر این اساس و برای رفاه حال شهروندان دستگاه پوز نیز در بدو ورود به واحد نانوایی قرار دادهشده تا کمترین تماس بین مشتریان برقرار شود که این اقدامات در راستای پیشگیری از بیماری کرونا انجامگرفته است.
وی اظهار کرد: هم استانیها برای خرید نان حتماً از دستکش استفاده کرده و در صورت عدم استفاده از کیسه نایلونی به همراه خود کیسه مخصوص به همراه داشته باشند تا آلودگی احتمالی ناشی از این نوع بیماری کاهش یابد و درواقع نانهای بهطور بستهبندیشده تحویل داده شود.
مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان ادامه داد: هر فردی صلاحیت انجام فعالیت در واحد نانوایی را ندارد، چراکه باید به لحاظ بهداشت فردی را رعایت کرده و کارت سلامت بهداشتی نیز از سوی اصناف را داشته باشد، در غیر این صورت مورد تائید نیست.
نصیری افزود: همکاری اتحادیه نانوایی، دستگاههای متولی و کارشناسان بهداشت محیط میتواند به عملیاتی شدن اقدامات اعلامشده در راستای پیشگیری از کرونا و سایر بیماریهای مسری منتهی شود و این مهم باید موردتوجه قرار گیرد.
وی تولید نانهای حجیم و راهکاری مناسب برای شرایط کنونی و کاهش آلودگیهای ناشی از آن ذکر کرد و گفت: هرچند قیمت این نوع نانها و نانهای بستهبندی در مقایسه با نانهای معمولی بیشتر است، اما بهمراتب دورریز کمتری داشته و امکان کنترل و نظارت نیز در فرآیند تهیه نیز راحتتر است.
مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان ادامه داد: فرهنگسازی در بین عموم برای استفاده از این نوع نانها و از طرفی حمایت از واحدهای تولیدکننده نانهای حجیم و بستهبندیشده، علاوه بر رونق و کسبوکار به ترویج بیشتر آن کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون با شیوع بیماری کرونا، نظارت جدی بر فعالیت واحدهای نانوایی در خصوص بهکارگیری دستورالعملهای اعلامشده انجام میگیرد، اظهار کرد: در شرایط عادی، کارشناسان بهداشت محیطی بهصورت فصلی از وضعیت نانواییها بازدید داشتند که هماکنون این روند تشدید شده است.
نصیری خاطرنشان کرد: هماکنون ۱۰ اکیپ بهداشت محیط استان بهصورت صبح و بعدازاین ظهر علاوه بر واحدهای نانوایی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی نیز بازدید میکنند که در صورت وجود تخلفات، برخوردهای لازم انجام میگیرد.
گفتنی است در زمان حاضر ۷۵۰ واحد نانوایی در سطح استان فعال است که از این تعداد ۶۸۰ واحد آن در شهرستان زنجان واقعشده است.