به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، مسعود مردانی درباره مسمومیتهای ناشی از مصرف الکل گفت: آمار مسمومیتهای الکلی در کشور را ندارم و باید از مقامات وزارت بهداشت پرس و جو کنید، اما در همین دو هفته اخیر مواردی که با علائم مسمومیت با الکل متانول یا الکل صنعتی به بیمارستان لقمان مراجعه کردهاند، چندین برابر شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی افراد سودجو و فرصتطلب با تبلیغات سوء در فضای مجازی باعث شدهاند، مردم تصور کنند که اگر این الکل را به صورت خوراکی مصرف کنند، دیگر به کرونا مبتلا نمیشوند.
عضو هیات علمی بیمارستان لقمان حکیم با تاکید براینکه مصرف الکل خوراکی باعث جلوگیری از ابتلا به کرونا نمیشود، خاطرنشان کرد: اگر مصرف خوراکی الکل باعث ابتلا به کرونا نمیشد، امروز باید در همه کشورهایی که مصرف الکل آزاد است، افراد به کرونا مبتلا نمیشدند.
مردانی تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد سودجو و فرصت طلب الکلهای صنعتی را که نارنجی رنگ هستند با یک ماده بی رنگ کننده مخلوط میکنند و رنگ الکل صنعتی را از بین میبرند و آن را به جای الکل اتانول به مردم میفروشند و مردم هم آن را مصرف میکنند که این موضوع باعث مسمومیت این افراد شده است.
وی ادامه داد: به مردم توصیه میکنم که الکل خوراکی به هیچ عنوان کرونا را از بین نمیبرد. بهترین راه برای قطع زنجیره ابتلا به عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، شستن مکرر دستهاست. ما هیچ توصیهای برای استفاده از الکل برای پاک کردن دستها نمیکنیم، مگر در مواردی که آب و صابون در دسترس نباشد، که در این صورت میتوان از محلولهای شست و شوی حاوی الکل برای پاک کردن دستها استفاده کرد.
عضو هیات علمی بیمارستان لقمان افزود: همچنین توصیه میکنیم برای ضدعفونی کردن سطوح و لباس به هیچ عنوان از الکل استفاده نکنند. بهترین راه برای ضدعفونی کردن آب و وایتکس رقیق شده است، چراکه هم به صرفه و هم کم هزینهتر است. اگر خیلی سطوح آلوده باشد، میتوان از محلول یک به ده آب و وایتکس استفاده کرد و برای ضدعفونی کردن جاهایی مانند میز کار و پیشخوان مغازه استفاده از محلول یک به 50 آب و وایتکس کفایت میکند.
مرادنی تاکید کرد: باید اطلاعرسانی گستردهای صورت بگیرد تا مردم بدانند استفاده از ژلهای ضدعفونی کنندهای که اگر با پایه الکل متانول باشد، ممکن است باعث مسمومیت و مرگ آنها شود و در شرایطی که تمام بیمارستانها درگیر بیماران کرونایی هستند و امکانات برای رسیدگی این بیماران کم است، نباید اقداماتی انجام داد که زحمت مضاعف هم برای خود افراد و هم کادر درمان و جامعه ایجاد کرد.