معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شناسایی حدود ۵۵۰ بیمار مبتلابه کرونا در این استان (به‌جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل) تأکید کرد که ایجاد محدودیت‌های یک‌ماهه، سرعت گسترش ویروس و مرگ‌ومیر ناشی از آن را کاهش می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، بهروز کلیدری با اشاره به وضعیت استان اصفهان در زمینه گسترش ویروس کرونا، ‌ اظهار کرد: یک ماه محدودیت در امور شهری به‌ویژه فعالیت اصناف به کنترل این بیماری کمک بسیاری می‌کند و باعث رسیدگی هرچه بهتر به بیماران بستری‌شده در بیمارستان‌ها می‌شود.

وی درباره اینکه این محدودیت چگونه باید باشد، توضیح داد: برخی فعالیت‌ها و اصناف با اقلام و نیازهای ضروری مردم مواجه است مانند نانوایی‌ها، داروخانه‌ها و سوپرمارکت‌ها که نباید محدودیت داشته باشند اما در سایر موارد با توجه به اینکه در هفته پایانی سال و پس‌ازآن تعطیلات نوروز هستیم می‌توان با ایجاد محدودیت، فرصت خوبی برای کنترل بیماری ایجاد کرد.

کلیدری با تأکید بر اینکه توان نظام درمان استان اصفهان محدود است و حدود ۸ هزار تخت بستری داریم، ‌بیان کرد: اگر ما ناگهان با حدود ۲۰ هزار بیمار مواجه شویم نمی‌توانیم خدمات‌رسانی خوبی به همه آن‌ها داشته باشیم درنتیجه ممکن است آمار مرگ‌ومیر در بین آن‌ها افزایش یابد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اگر سرعت گسترش بیماری کرونا کنترل شود و کاهش یابد، ‌ ما بهتر و متناسب با توان کادر درمانی می‌توانیم به بیماران خدمات‌رسانی کنیم درنتیجه تعداد موارد بدحال کاهش‌یافته و کارکنان انگیزه بیشتری پیدا می‌کنند.

اصفهان، بالاترین سرعت رشد موارد مثبت ابتلا به کرونا را دارد

کلیدری همچنین با اشاره به نرخ شیوع کرونا توضیح داد: رشد موارد مثبت ابتلا به بیماری کرونا در استان اصفهان بر اساس آمار روزانه وزارت بهداشت، بالاترین سرعت را نسبت به سایر استان‌ها دارد به‌عنوان‌مثال اگر این نرخ در تهران در ۲ روز، ۱۰ درصد بود در اصفهان ۱۵ درصد بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در چند روز اخیر به‌طور واضح با رشد تعداد بیماران مواجه بودیم، ‌ این آمار و رشد نشان می‌دهد که باید مراقبت بیشتری در این زمینه انجام شود.

وی درباره اینکه تعداد موارد مثبت " جدید " ابتلا به کرونا در استان اصفهان (مجموع اصفهان و کاشان) روز پنجشنبه بیست و دوم اسفند، چهار نفر اعلام شد، تأکید کرد که آن آمار، ‌کامل نبود و روز جمعه بیست و سوم اسفند، اصلاح شد.

وزارت بهداشت تعداد موارد مثبت جدید در استان اصفهان در روز جمعه بیست و سوم اسفند را ۱۱۰ نفر اعلام کرد.

کلیدری بابیان اینکه روزانه به‌طور متوسط نمونه آزمایشگاهی ۱۳۰ تا ۱۴۰ بیمار مشکوک در اصفهان برای بررسی، ‌ ارسال می‌شود، بیان کرد که به‌طور میانگین از بین آن‌ها حدود ۵۰ درصد جواب‌ها، مثبت است و روزانه حدود ۵۰ مورد مثبت جدید اضافه می‌شود.

حدود ۵۰ درصد بیماران مبتلابه کرونا در اصفهان بهبود یافتند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در سه هفته گذشته درمجموع، حدود ۲ و ۲۰۰ هزار بیمار با مشکلات حاد تنفسی در بیمارستان‌های اصفهان داشتیم، افزود: از بین آن‌ها تاکنون حدود یک هزار و ۴۰۰ نفر ترخیص شدند و ۸۰۰ نفر همچنان بستری هستند.

کلیدری افزود: از بین این بیماران نتیجه آزمایش حدود ۵۵۰ بیمار در ابتلا به کرونا تا روز جمعه بیست و سوم اسفند جاری در این استان (به‌جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل) مثبت بود که تاکنون حدود ۵۰ درصد آن‌ها بهبودیافته‌اند.

وی اظهار کرد: حدود یک هزار و ۷۰۰ تخت برای بیماران مشکوک و مبتلابه کرونا در استان اصفهان در نظر گرفته‌شده است که تاکنون از بین آن‌ها ۵۰ درصد تخت‌ها اشغال‌شده است.

وی بیان کرد که در ورودی و خروجی تخت‌ها به تعادل رسیدیم و میزان آن‌ها برابر شده است.

کلیدری، بیمارستان‌های مرجع مقابله با کرونا در شهرستان اصفهان را خورشید، ‌عیسی بن مریم، امین و غرضی خواند و خاطرنشان کرد: چهار بیمارستان نیز در خمینی‌شهر، ‌فلاورجان، نجف‌آباد و شهرضا به‌عنوان مرجع مقابله با کرونا هستند و در سایر شهرها، ‌ یک بخش از هر بیمارستان برای این بیماری در نظر گرفته شد.

وی همچنین گفت: تاکنون تعداد معدودی و کمتر از انگشتان دست از کادر درمانی و پرستاران اصفهان به کرونا مبتلا شدند، در بین آن‌ها بیمار بدحال نداشتیم.

کلیدری با اشاره به اینکه تعداد کودکان مبتلابه کرونا بسیار کم است، ‌ خاطرنشان کرد: تاکنون فقط یک مورد فوتی در بین کودکان داشتیم که یک کودک ۲ و نیم ساله با بیماری زمینه‌ای حاد بود.

وی بدون اشاره به آمار جان‌باختگان بیماری کرونا در استان اصفهان (به‌جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل)، ‌ اظهار کرد: ما از این نظر وضعیت خوبی در بین سایر استان‌ها داریم.

کادر درمان و پرستاران از بی‌توجهی مردم ناراحتند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یکی از مهم‌ترین چالش‌های این روزها را این دانست که تعداد زیادی از کارکنان بخش درمان و پرستاری در حال خدمات‌رسانی به بیماران مبتلابه کرونا هستند اما آن‌ها انتقادهایی به مردم و مسئولان دارند.

وی اضافه کرد: کادر درمان و پرستاری بیمارستان‌ها با تأکید بر اینکه در صف مقدم مقابله با بیماری کرونا قرارگرفته‌اند، تأکیددارند که به نظر می‌آید احساس خطری در جامعه در این زمینه وجود نداشته و مردم توجه آن‌چنانی نسبت به گسترش این ویروس ندارند، هنوز خیابان‌ها شلوغ است درحالی‌که به‌طور مستمر اطلاع‌رسانی شده که کرونا از طریق تماس مکرر انتقال می‌یابد.

کلیدری با اشاره به اینکه کادر درمان و پرستاری از این موضوع ناراحت و گله‌مند هستند، ‌ اظهار کرد: آن‌ها وظیفه خود در قبال سلامتی مردم را انجام می‌دهند اما این حساسیت در جامعه وجود ندارد و هرروز بیماران جدیدی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند که بر روی آمار مرگ‌ومیر تأثیر منفی می‌گذارد.

آغاز به کار نقاهتگاه باغ ابریشم از روز شنبه

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین از آغاز به کار نقاهتگاه در اردوگاه باغ ابریشم در غرب اصفهان از روز شنبه ۲۴  اسفند خبر داد و گفت:‌ بیمارانی که بهبودیافته‌اند در این مرکز پذیرش می‌شوند تا دوران قرنطینه خود را که حدود ۱۰ تا ۱۴ روز است در آن مکان با مراقبت‌های لازم بگذرانند.

کلیدی با اشاره به اینکه این دانشگاه حدود چهار مرکز را برای نقاهتگاه در نظر گرفته است، ‌ اضافه کرد: اردوگاه باغ ابریشم حدود یک هزار تخت ظرفیت دارد.

وزارت بهداشت مجموع مبتلایان به بیماری کرونا در استان اصفهان (مجموع اصفهان و کاشان) تا روز جمعه بیست و سوم اسفند جاری را ۹۰۲ بیمار اعلام کرد که با این احتساب، این خطه در رتبه سوم ابتلا به این بیماری پس از تهران و مازندران قرار دارد.