به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سرهنگ حسین امیرلی گفت: با توجه به راه اندازی کارگروه ویژه رصد اخبار و اطلاعات بارگذاری شده در فضای مجازی مرتبط با شیوع کرونا ویروس در کشور بر اساس اقدامات تخصصی سایبری پلیس فتا، تاکنون ۹۹۸ موارد مجرمانه در فضای مجازی احصا شده است.
سرهنگ حسین امیرلی ادامه داد: اقدام فنی و عملیاتی شبانه روزی پلیس فتا در جهت سالم سازی فضای مجازی از انتشار هرگونه شایعات و بارگذاری اخبار و تصاویر جعلی ادامه دارد و برخورد با شایعه سازان و مغرضان که به صورت عمدی و غیرعمدی در جهت تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی و اضطراب در جامعه فعالیت میکنند، از اولویتهای اصلی مأموریت پلیس فتا است.
جانشین رئیس پلیس فتا تصریح کرد: در این راستا و بر اساس رصد و تحلیل فنی اخبار، اطلاعات و کلیپهای منتشره در فضای مجازی با موضوع کرونا ویروس تاکنون ۹۹۸ موارد مجرمانه احصا و از این تعداد ۹۷۴ مورد شناسایی و ۳۱۶ مورد پرونده قضائی تشکیل شده است. همچنین ۲۹۹ مورد نیز با تذکر تلفنی، نسبت به حذف محتوای مجرمانه از تارنمای خود اقدام کردهاند.
سرهنگ امیرلی گفت: متأسفانه از حدود ۲ ماه پیش شاهد انتشار شایعات بی پایه و اساس در فضای مجازی هستیم و هرچه زمان سپری شد، ما شاهد تولید و انتشار شایعات پیچیدهتر، هدفمند و سازمان یافته تر بودیم. به عنوان مثال در استان اردبیل و استانهای غربی و شمال غربی کشور شایعه تعطیلی اجباری جایگاههای عرضه سوخت خودروهای سنگین و سبک باعث ایجاد تشویش اذهان عمومی و هجوم هموطنان آن استانها و سایر استانهای همجوار به پمپ بنزینها و جایگاههای سوخت شده بود که با اقدامات فنی و تخصصی پلیس فتا و با دستگیری ۸ نفر از سرشاخههای اصلی تولید کنندگان این اخبار کذب و دروغین مشخص شد این افراد در یک اقدام هماهنگ و کاملاً سازمان یافته به منظور تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی در آن استان مترصد انجام مقاصد مجرمانه خود بودهاند.
جانشین رئیس پلیس فتا گفت: بسیاری از این شایعات از طریق هموطنان به پلیس فتا منعکس میشود و تنها در روز ۲۸ اسفند سال ۱۳۹۸ بیش از ۱۳۵۰ مورد ارتباط مستقیم و آنلاین از سوی کاربران با سایت رسمی پلیس فتا مبنی بر درخواست آنان در برخورد با شایعه سازان فضای مجازی ثبت شد.
وی در پایان از هموطنان خواست به شایعات منتشره در فضای مجازی توجه نکنند و اخبار رسمی و موثق را صرفاً از خبرگزاریهای معتبر دریافت کنند.