به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ایران ظرفیتهای زیادی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر دارد و تخمین زده میشود با شرایط فعلی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت قابل نصب نیروگاههای بادی که صرفه اقتصادی دارند، در ایران وجود داشته باشد.
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) نیز اعلام کرده ظرفیت نیروی تجدیدپذیر جهانی تحت تاثیر نصب تاسیسات فوتوولتائیک خورشیدی در خانهها، ساختمانها و صنعت، تا پنج سال دیگر ۵۰ درصد رشد خواهد کرد. در این راستا با توجه به این که ضریب بار تولیدی این نیروگاهها در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، دولت درصدد توسعه بیشتر این انرژی پاک است و طبق برآوردها بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاههای خورشیدی در کشور وجود دارد.
- ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر به ۸۸۵ مگاوات رسید
ظرفیت در حال بهرهبرداری نیروگاههای تجدیدپذیر ایران در آخرین ماه سال ۱۳۹۸ به رقم ۸۸۵ مگاوات رسید و بر اساس آخرین اطلاعات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران ۳۴۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال احداث تا پایان اسفند گذشته در ایران وجود داشته است.
از مجموع نیروگاههای تجدیدپذیر ۶۱ نیروگاه با سهم ۴۴ درصدی به نیروگاههای خورشیدی تعلق دارد و سهم نیروگاههای بادی با ۱۹ نیروگاه ۳۴درصد از ظرفیت کل نیروگاههای تجدیدپذیر است.
نیروگاههای برق آبی کوچک سهمی ۱۲ درصدی از مجموع ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر را به خود اختصاص دادهاند و نیروگاههای زیست توده با یک درصد کمترین سهم در تولید برق از محل نیروگاههای تجدیدپذیر را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین سهم تولید برق از بازیافت حرارت توربینهای انبساطی نیز دو درصد و تولید برق از محل کاهش تلفات در شبکه برق نیز به هفت درصد رسیده است.
ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر درحالی به ۸۸۵ مگاوات رسیده که پارسال همایون حائری، معاون برق و انرژی وزیر نیرو از تلاش برای رسیدن ظرفیت این بخش به ۱۰۰۰ مگاوات خبر داده بود؛ هرچند این عدد تحقق پیدا نکرد اما سیر پیشرفت انرژیهای تجدیدپذیر نشان از آینده ای روشن دارد.