به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از فیز نوشت: پژوهشگران «مرکز تحقیقات محیط زیست هلمولتز (UFZ)» آلمان به کشفی رسیدهاند که شاید راهحل یکی از بزرگترین مشکلات سیاره زمین باشد. آنها نوعی باکتری را کشف کردهاند که میتواند برخی از پیوندهای شیمیایی پلیاورتان را از بین ببرد.
دکتر هرمان هایپیپر، یکی از پژوهشگران این مرکز، گفت: این باکتری میتواند از این ترکیبات به عنوان منبع انرژی استفاده کند. یافتههای این پژوهش گام مهمی به سوی بازیافت محصولاتی از جنس پلیاورتان است.
پلیاورتان کاربردهای بسیاری دارد و در تولید محصولات متفاوتی از جمله پوشش لولههای مدفون در خاک و یا در مخازن آب و فاضلاب به کار میرود.
با وجود کاربردهای بسیار پلیاورتان، نمیتوان از معایب آن چشمپوشی کرد. بازیافت پلیاورتان بسیار دشوار است و به انرژی زیادی نیاز دارد. پلاستیکهایی که از پلیاورتان ساخته میشوند با گرما ذوب نمیشوند و مواد سمی زیادی نیز تولید میکنند.
به کار بردن ریزارگانیسمهایی مانند باکتریها و قارچها برای تجزیه پلاستیکهایی که از نفت ساخته میشوند حوزه پژوهشی گستردهای را پوشش میدهد، اما کمتر پژوهشی به بررسی پلیاورتان اختصاص یافته است.
پژوهشگران در این بررسی، نوعی باکتری موسوم به «سودوموناس تیدیای ۱» را معرفی کردند که میتواند به پیوندهای شیمیایی تشکیلدهنده پلاستیکهای پلیاورتان حمله کند.
هایپیپر تاکید کرد: پیش از استفاده فنی و تجاری از این باتری باید بررسیهای بیشتری در مورد آن صورت بگیرد تا کارآیی آن تایید شود.