به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، شاهرخ محمودی سهشنبه ۱۲ فروردین اظهار کرد: هرساله با شروع فصل بهار برخی اهالی روستاها و شهرها برای برداشت گیاهان خوراکی راهی مراتع شهرستان میشوند.
وی افزود: در بسیاری از مواقع عملیات برداشت گیاهان بهصورت گروهی انجام میشود و با توجه به اینکه گیاهان خوراکی بیشتر بهصورت خام و تازه خوری مورداستفاده قرار میگیرد، با شیوع ویروس کرونا و بیماری در بین مردم، امکان انتشار آلودگی در تمام مراحل بهرهبرداری و مصرف گیاهان خوراکی دور از انتظار نخواهد بود.
رئیس اداره منابع طبیعی مریوان تأکید کرد: در ادامه تمهیدات مبارزه با انتشار ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال و شیوع این ویروس، هرگونه برداشت و جمعآوری گیاهان خوراکی، دارویی و فرآوردههای مرتعی و جنگلی در سطح منابع طبیعی شهرستان مریوان استان کردستان ممنوع است.
وی یادآور شد: در صورت مشاهده برداشت گیاهان برای مصرف درمانی یا خوراکی با متخلفین برخورد شده و پرونده تخلف آنها به مراجع قضایی ارسال میشود و در این زمینه با هیچکسی مماشات نخواهد شد.
محمودی گفت: وضعیت بارندگیهای امسال شرایط مطلوبی را برای رشد و استقرار گونههای متنوع گیاهی فراهم آورده است، با افزایش بیرویه جمعیت و بهرهبرداری غیراصولی از منابع طبیعی، دامنه فشار بر مراتع بسیار گسترده شده است.
رویش بذور در عملیات بیولوژیک حوزه آبخیز اسلام دشت
رئیس اداره منابع طبیعی مریوان افزود: در سال ۱۳۹۸ عملیات کپه کاری در حوزه اسلام دشت، روستاهای گوریچه و دره هرد از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سطح ۲۰۰ هکتار اجرا شد، با شروع فصل بهار شاهد رویش فوقالعاده بذور در مراتع این حوزه هستیم.
وی یادآور شد: هدف از اجرای این پروژه اصلاح، احیا و توسعه مراتع روستاهای گوریچه و دره هرد که بهعنوان یکی از سرشاخههای سد آزاد بود که باعث جلوگیری از رسوبگذاری در تأسیسات سد مذکور میشود.
محمودی اضافه کرد: بهمنظور حصول نتایج ارزشمند از اجرای پروژههای بیولوژیک اجراشده و بهمنظور حفظ خاک و همچنین افزایش تولید، عملیات قرق مراتع در سطح ۴۰۰ هکتار از مراتع روستاهای فوقالذکر اجرا شد و اطلاعیهای هم صادر و در همین زمینه به اهالی روستاهای مذکور اعلامشده است.
وی اظهار کرد: این پروژهها در سال جاری در حجم بیشتری از مراتع در حوزههای مهم آبخیز شهرستان مریوان اجرا خواهد شد.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یکمیلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل میدهد.
از مجموع ۱۹۳ هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان مریوان ۹۷ هزار هکتار آن را جنگل و ۹۶ هزار هکتار مراتع را تشکیل میدهد، شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقعشده است.