به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه ایزوستیا چاپ مسکو نوشت: دانشمندان روس شیوه ای موثر برای نابودی باکتریها و ویروسها ازجمله ویروس کرونا در محیط اطراف انسان یافته اند.
در این مقاله علمی آمده است: دانشمندان مرکز علمی و پژوهشی اسکولکووا در مسکو به این نتیجه رسیده اند که آب فرآوری شده با پلاسمای سرد، داروی خوبی برای نابودی ویروس کرونا است.
پلاسما گازی از ذرات باردار و خنثی است که رفتار جمعی از خود ارائه میدهد.
واژه پلاسما به گاز یونیزهشدهای گفته میشود که همه یا بخش قابل توجهی از اتمهای آن یک یا چند الکترون از دست داده و به یونهای مثبت تبدیل شده باشند.
ماده ای که از آب فرآوری شده با پلاسما به دست آمده مگناریل نامیده شده است.
به گزارش ایرنا، روزنامه روسی نوشت: در هنگام فرآوری آب با پلاسما، اشکال فعال اکسیژن و هیدروژن و نیز هیپوکلرو اسید تولید می شود.
این ماده می تواند ویروس ها را نابود کند و ترکیب آن برای انسان زیانی ندارند.
در مقاله ایزوستیا خاطرنشان شد، بهای این ماده حدود ۱۰۰ روبل (یک دلار و ۳۰ سنت) برای هر هزار لیتر است.
دانشمندان روس می خواهند این ماده را پس از گرفتن مجوز به تولید انبوه برسانند.
پیش از این، ولادیمیر چخونین رئیس بخش پزشکی و بیولوژیکی آکادمی علوم روسیه از ساخت سه دارو جدید در این کشور برای درمان بیماران کرونایی خبر داده بود.
وی گفته بود: با مشارکت کارشناسان آکادمی علوم روسیه در این کشور سه دارو ساخته شده است که می توان برای درمان بیماران کرونایی بکار گرفت.
چخونین خاطرنشان کرد که چند سال پیش در انستیتو شیمی آلی در منطقه اورال روسیه، دارویی به نام تریازاویرین ساخته شد که همینک کارشناسان چینی به آن برای بکارگیری در مداوای بیماری کرونا علاقهمند شدهاند.
دانشمند روس گفت که بر اساس این دارو، دارویی جدید برای بکارگیری در اندام تنفسی ساخته شده است که می توان در مداوای کرونا بکار گرفت. این دارو برای آزمایش آماده شده است.
علاوه بر این، انستیتو شیمی آلی منطقه اورال با همکاری انستیتو شیمی آلی مسکو داروی ضدویروس به نام فاویپیراویر ساخته است که میتواند برای درمان کرونا بکار گرفته شود.
به گفته چخونین، این دارو با شرایط صنایع داروسازی روسیه مطابقت دارد و آماده برای آزمایش است.
وی گفت: داروی دیگر فورتپرن است که در مرکز ملی اپیدمیولوژی و میکروبلوژی گامالی روسیه با همکاری انستیتو شیمی آلی بر اساس دارویی به نام فوسپرنیل ساخته شده است که برای مداوای کرونا در حیوانات بکار گرفته میشود.
به گفته این دانشمند روس، این دارو در مرحله آزمایش بالینی قرار دارد و حتی در مورد انسانها نیز آزمایش شده است.