به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، سید مالک حسینی، سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران درباره تعطیلی مراکز ماده ۱۶ در پایتخت اظهار داشت: زمانی که این مراکز تعطیل شد دلیل آن نگرانی از شیوع ویروس کرونا بود ولی با آزادی معتادان متجاهر دردسرها بیشتر شد و در واقع نتیجه معکوس داشت.
وی افزود: تجربه ما در گرمخانهها نشان میدهد که نگهداری افراد بیخانمان و آسیبدیده در پیشگیری از کرونا بسیار حائز اهمیت است البته هر چند این مسأله به سختی انجام میگیرد ولی امکانپذیر است.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: تفاوت مراکز ماده ۱۶ با گرمخانههای پایتخت در این بوده که در گرمخانهها به صورت کامل قرنطینه انجام نمیگیرد و حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد مددجویان ثابت هستند و تردد روزانه و خروج از گرمخانه را داریم ولی با این وجود کنترل کرونا و مقابله با آن به خوبی صورت گرفته است.
حسینی تصریح کرد: از ستاد کرونای تهران درخواست فوری داریم که هر چه سریعتر به این مسأله ورود یابد چرا که وضعیت پیش آمده حاصل از تعطیلی مراکز ماده ۱۶ نگرانکننده است.
وی با بیان اینکه معتادان نگهداری شده در مراکز ماده ۱۶ متجاهر و یا به اصطلاح ته خطی هستند، گفت: این افراد رفتارهای حرفهای در زمینه فروش مواد داشته و برخی از آنها اقدامات خطرناکی انجام دادهاند و از آنجایی که امکان قرنطینه کامل آنها در این مراکز وجود دارد پس باید تصمیم جدیدی در این راستا اتخاذ شود.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: میزان پذیرش در گرمخانههای پایتخت در ۱۵ روز نخست فروردین ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال پیش بیش از ۴۹ درصد افزایش یافته است و حتی از روزهای سرد زمستان که همیشه با افزایش مددجو مواجه بودهایم آمار قابل مقایسه نیست.
حسینی اظهار داشت: در گرمخانههای پایتخت ۴۰ مورد مشکوک ابتلا به کرونا داشتیم که این افراد از طریق اورژانس به مراکز مربوطه انتقال یافتند و خوشبختانه تا امروز هیچ کدام از این موارد مشکوک ابتلای به کرونا نبوده است و هیچ مورد مثبتی نداشتهایم.
وی اعلام کرد: این افراد پس از اینکه مبتلا نبودنشان به کرونا تأیید شد مجدد به گرمخانههای پایتخت بازگشتند ولی باید توجه داشت که این افراد با معتادان متجاهر متفاوت هستند.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری توانایی پذیرش معتادان متجاهر آزاد شده از مراکز ماده ۱۶ را دارد یا خیر، گفت: بسیاری از این افراد هیچ تمایلی به حضور در گرمخانه یا مراکز نگهداری ندارند و حتی به دنبال درخواست نیروهای گشتی ما برای حضور در گرمخانه واکنشهای تندی انجام میدهند.
حسینی بیان داشت: با این وجود در صورتی که دولت تأمین اعتبار کند میتوانیم مرکز بهاران را که ظرفیت ۲ هزار نفره دارد به چرخه نگهداری از این افراد تبدیل کنیم.
وی گفت: گاهی از طریق تماس با ۱۳۷ به ما اعلام میشود که معتاد یا فرد کارتنخوابی در خیابان حضور دارد و از ما درخواست انتقال این افراد را به گرمخانه دارند ولی باید توجه کرد که برخی از این افراد هیچ تمایلی برای حضور در گرمخانهها ندارند بنابراین از آنجایی که ما ضابط قضایی نیستیم به اجبار هم نمیتوانیم آنها را انتقال دهیم.