به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر محمد اسماعیل اکبری جراح عمومی و فوق تخصص جراحی غدد و سرطان روز یکشنبه در پاسخ به این سوال که آیا در اپیدمی کرونا می توانیم جراحی انجام دهیم، اظهار داشت: پزشکان در موارد بسیار معدودی طی دوره اپیدمی کرونا، مکلف به انجام عمل جراحی هستند.
وی تاکید کرد که در صورت نیاز جدی به عمل جراحی باید همه شرایط برای آسیب ندیدن بیمار از کرونا فراهم شود، به طور مثال هم تیم جراحی و هم بیمار نباید دچار کرونا باشند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در صورت رعایت کامل اصول بهداشتی اتاق عمل، باز هم خطر ابتلا به بیماری کرونا وجود دارد، به همین دلیل از اعمال جراحی غیرضروری باید جلوگیری شود و فقط در مواقعی بیمار به اتاق عمل برده شود که جان وی در معرض خطر بسیار جدی قرار گیرد.
بیمار کرونایی نه؛ بگوییم مبتلا به کرونا!
اکبری تاکید کرد: این روش سخت گیرانه فقط برای دوره مهار ویروس است، همانطور که در این شرایط مردم را به خانه ماندن دعوت می کنیم یا مسافرت ها محدود و کسب و کار تعطیل شده، اعمال جراحی هم باید محدود شوند.
وی ادامه داد: زمانی که ویروس مهار یا ماندگار شد، به عبارتی این بیماری مانند ایدز و هپاتیت به صورت یک بیماری اندمیک درآمد، در آن زمان، همه اعمال جراحی به صورت عادی انجام خواهد شد.
- انجام جراحیهای زیبایی ممنوع
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همچنین گفت: جراحیهای ترمیمی و زیبایی به منظور افزایش کیفیت زندگی و نیز جراحیهایی که به منظور افزایش عمر مثلا برای بیماران سرطانی در مواقع عادی انجام می شود، در دوران اپیدمی کرونا توصیه نمی شود.
اکبری یادآور شد: از برخی اعمال جراحی مانند جراحی سرطان ها که سبب طول عمر بیماران می شود هم در دوره اپیدمی کرونا باید جلوگیری شود. اگر بیمار سرطانی حین عمل جراحی مبتلا به کرونا شود، احتمال مرگ وی افزایش چشمگیری می یابد، پس این افراد نباید در این دوره عمل جراحی انجام دهند.
- حدود ۲۵ درصد بیماری کرونا قابل تشخیص نیست
وی با یادآوری این که حدود ۲۵ درصد بیماری کرونا قابل تشخیص نیست، گفت: برخی افراد با علائم خفیف بیماری ناقلین کرونا ویروس هستند.
این جراح، تفکیک کرونا از بیماری های مشابه را قدری سخت دانست و افزود: مردم با رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، می توانند از ابتلا به بیماری در امان باشند.
ویروس کرونا اواسط دی ماه (دسامبر ۲۰۱۹ ) در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ ( نهم دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.
کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز گذشته (شنبه) اعلام کرد: تاکنون ۵۵ هزار و۷۴۳ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به سه هزار و ۴۵۲ نفر رسیده است.