به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، علیرضا زالی امروز در برنامه تلویزیونی «طبیب» با اشاره به آخرین آمار شیوع و ابتلا به بیماری کرونا در تهران افزود: ما نه تنها به مرحله کنترل این بیماری نرسیدهایم، بلکه آمار ابتلا رو به افزایش است.
زالی ادامه داد: ما بر اساس میزان مداخله در کاهش تردد شهری میتوانیم نسبت به مدیریت این ویروس اظهارنظر کنیم، اما نکته قابل ذکر این است که کووید ۱۹ فعلا درمان قطعی و واکسن ندارد و تنها راه مقابله با آن پیشگیری است. به همین علت پیدا کردن مظنونین به بیماری راه نخست است که ما نمیتوانیم آن را عملیاتی کنیم. چون امکاناتش را نداریم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: راه دوم، غربالگری بیماری است که از طریق سامانه ۴۰۳۰ این مورد عملیاتی شده و با توجه به جمعیت شهر تهران که دو یا سه برابر استانهای دیگر است تنها راه غربالگری منطقی، ارتباط با این سامانه است.
زالی ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر کمبود تخت در استان تهران نداریم، اما اگر موج ابتلا افزایش یابد و فرسایش نیروهای درمانی که از ابتدای اسفند جسم و روح شأن درگیر این فعالیت فزاینده است ادامه یابد، شرایط قابل پیش بینی نخواهد بود.
فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران گفت: در خصوص ماسک باید گفت ویروس کرونا سنگین است و ماسکهای جراحی در شرایط عادی و حتی ماسک دست دوز هم قابل استفاده است و میتوان با قرار دادن دستمال کاغذی داخل ماسک، نفوذ پذیری ویروس را کاهش داد. البته در بخشهای درمانی توصیه بر استفاده از ماسک N۹۵ است.
وی گفت: در مناطق آزاد و بیرون هم اگر دسترسی به ماسک بود استفاده کردن آن بهتر از استفاده نکردن آن است. شستن و اتو زدن ماسک برای مردم به منظور استفاده در فضاهای غیر شلوغ و عادی هم اقدام مؤثری است.
زالی افزود: ویروس کرونا سنگین است و روی هوا نمیماند، اما بر اثر عطسه و سرفه تا ۷ متر پرتاب می شود و به سطوح میچسبد.