کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب در تحلیل مجلس یازدهم گفت: قالیباف رئیس در سایه و صحنه گردان اصلی خواهد بود و میرسلیم جایگاه صوری ریاست قوه مقننه را عهده‌دار می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، از پیش از برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس یازدهم و در زمانی که زمزمه تحرکات قالیباف برای شرکت در انتخابات به گوش می‌رسید همزمان همه از خیز او برای گرفتن ریاست قوه مجریه خبر دادند؛ با اینکه بسیاری از کنشگران سیاسی امکان ریاست او بر مجلس را بعید و با هزینه‌های زیاد برای قالیباف پیش‌بینی می‌کنند اما با پیروزی لیستی که او از طراحان اصلی آن بود، به نظر می‌رسد او تمام تلاشش را برای تصاحب صندلی ریاست بهارستان به کار بسته است.

عبدالله ناصری کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب درباره تلاش برای حذف جریان اصلاح‌طلب و کنار گذاشتن سرمایه‌های اجتماعی مانند محمد خاتمی گفت: تجربه حاکمیت یک دست تجربه شکست خورده‌ای است اما از سال ۹۲ به بعد هسته سخت قدرت و جناح تندرو متوجه شد که علیرغم شکست در انتخابات سرمایه‌های اجتماعی خودشان را نیز از دست داده است و مهم‌تر از آن با آمدن یک دولت متفاوت خیلی از مفاسد و پنهان‌کاری‌ها افشا می‌شود.

وی با اشاره به روند افشاگری پرونده‌های شهرداری تهران اظهار داشت: اگر شورای شهر و شهردار اصلاح‌طلب نبودند این تعداد پرونده قضایی برای مدیریت شهرداری تشکیل نمی‌شد و من معتقد هستم اگر مدیریت شهرداری تهران تغییر نمی‌کرد، پرونده و موضوع آقای شریفی قائم‌مقام قالیباف حتی مطرح هم نمی‌شد؛ اما با حضور اصلاح‌طلبان فضا به گونه‌ای پیش رفت که باعث شد وی بازداشت شود.

ناصری تصریح کرد: دولت سایه و تندروها در یک ارزیابی و سبک_سنگین کردن به این نتیجه رسیدند که اگر حاکمیت متمرکز و یک دست باشد بهتر می‌تواند فضا را مدیریت کند، لذا کار خود را هم از مجلس آغاز کردند که به مراتب سخت‌تر از انتخابات مجلس هفتم عمل کردند و برنامه دارند انتخابات ریاست جمهوری و دولت سال آینده را هم به همین شکل بگیرند.

وی درباره انشقاق و تشتتی که بین جریان اصولگرایی وجود دارد و امکان ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم، گفت: با توجه به اینکه در شهرداری تهران پرونده‌های مفاسد اقتصادی و مسائلی دیگر درباره آقای قالیباف وجود دارد، او در مجلس اول عملا رئیس در سایه خواهد شد و از نظر ظاهری و در تریبون افرادی مثل  میرسلیم به عنوان رئیس قوه مطرح خواهند شد؛ اما عملا کار مدیریت داخل مجلس به عهده قالیباف خواهد بود و رئیس صوری تنها ارتباط با بیرون از مجلس و همچنین ارتباطات پارلمان های دنیا و اتحادیه‌های بین‌المللی را به عهده خواهد داشت و یک مقام نمایشی است.

این تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: از طرفی احیانا برخی تلاش می‌کنند از باب دهن کجی به دنیا، ریاست را به یک مقام نظامی بدهند.

وی درباره تاثیر مجلس یازدهم در شکل‌گیری دولت بعدی اظهار داشت: بین بودن این مجلس یک دست با آدم‌هایی از جریان احمدی‌نژاد و قالیباف و نسل جوانی که آمده‌اند بیانیه گام دوم را محقق کنند حتما انتخابات ریاست جمهوری برایشان مهم خواهد بود و احیانا بین جریان قالیباف و احمدی نژاد و اصولگرایان مستقل یک صف‌بندی شکل خواهد گرفت.

این کنشگر سیاس اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: حتما چهره‌ای جدید به عنوان کاندیدای اصلی جریان تندرو تعیین خواهد شد و در این شرایط اگر نوع انتخابات از نوع دوم اسفند باشد، بزرگترین وظیفه اصلاح‌طلبان این است که در انتخابات شرکت نکنند.

وی در پایان با اشاره به شیوع کرونا در کشور گفت: ما با پدیده کرونا روبرو هستیم که با توجه به نوع مدیریت مسئولان و تبعات اجتماعی و اقتصادی بسیار سنگین آن در سال جاری ممکن است بسیاری از تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های تحلیلگران سیاسی تغییر کند.

برچسب‌ها