رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان گفت: هر سال ۵۰ تا ۶۰ هزار تن پسته کرمان به چین صادر می‌شد اما سال ۹۸ فقط ۸ هزار تن پسته به این کشور صادر کردیم. به عبارتی این بازار را در سال گذشته از دست دادیم و پیش‌بینی می‌کنیم با وجود کرونا ۵۰ هزار تن پسته استان در سال ۹۹ صادر نشود.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا،  محمدعلی محمدمیرزائیان  بیان کرد: پیش از شیوع بیماری کرونا، ۳۰ تا ۴۰ درصد شرکت‌های صادراتی به دلیل مشکلات برگشت ارز، صادرات نداشتند اما سایر صادرکنندگان نیز در بحران کرونا با مشکلات بسیاری روبرو شده‌اند.  

او افزود: در حال حاضر بسیاری از محموله‌های صادراتی بین ۲۰ تا ۳۰ روز در مرزها مانده‌اند و امکان حمل جاده‌ای یا ریلی آنها وجود ندارد، تعدادی از محموله‌ها به مبدا برگشت داده شده‌اند و تعدادی دیگر برای صادرات از طریق حمل و نقل دریایی اقدام کرده‌اند.

رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان ادامه داد: برخی محموله‌های پسته و خرمای صادراتی استان ۲ ماه است در ساحل منتظر کشتی هستند و با توجه به این‌که بار آنها مواد فاسدشدنی است، صادرکنندگان با خسارت های زیادی روبرو می‌شوند.

محمدمیرزائیان بیان کرد: از سوی دیگر طولانی شدن زمان ارسال و ماندن محموله‌ها در مرزها، گواهینامه‌های گمرک، استاندارد و قرنطینه‌های نباتی و... باطل شده‌اند و برخی از این محموله‌ها باید به مبدا بازگردند، تخلیه شوند و مجددا نمونه‌برداری و به مرزها حمل شوند که هزینه‌های بسیاری به صادرکنندگان تحمیل می‌کند.

او گفت: ۵۰۰ هزار تن خرما در انبارها موجود است. متاسفانه دولت قصد دارد بابت کنترل خرمای مورد نیاز برای رمضان، عوارض صادراتی برای این محصول در نظر بگیرد در حالی که چندین برابر نیاز بازار داخل، خرما وجود دارد و نباید این عوارض وضع شود.