به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، پیام درفشان گفت: هر بخشنامهای که ابلاغ شود، در چارچوب قوانین کلی است که زندانیان میتوانند طبق آن به مرخصی بروند. البته در این زمینه تمهیداتی ازسوی رئیس قوه قضاییه مانند این که وثیقه ها را کمتر در نظر بگیرند، دیده شده اما طبق بخشنامه اخیر مرخصی به افرادی داده شده است که حکم قطعی برایشان صادر شده یا در حال سپری کردن محکومیت شان هستند.
وی ادامه داد: بنابراین اشخاصی که حکمشان صادر نشده، نمی توانند به مرخصی بروند. مگر اینکه قرار بازداشت موقت به وثیقه و کفالت تبدیل شود. این در شرایطی است که قبل از وضعیت کرونا رئیس قوه قضاییه در بازدیدی که از زندان شهرری داشت، در مورد اینکه در زمینه وثیقه ها سختگیری نشود، تاکید کرده بود.
درفشان گفت: بنابراین در مورد بازداشت موقت موارد محدود و خاص طبق ماده ۲۳۸ قانون آیین دادرسی کیفری وضعیت مرخصی رفتن مشخص شده است که در مورد موکل من هیچ کدام از این شرایط وجود ندارد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: در این پرونده اشخاص دیگر آسیب های اجتماعی دیده و حتی در نحوه گفتار و حرف زدنشان این آسیب ها نمایان و مشخص است اما موکل بنده به حدی افسرده است که حتی از محیط آلاینده اطراف تاثیر نگرفته است.
درفشان گفت: در بحث کرونا مدیریت هایی در سطح زندان ها وجود داشته و حتی اشخاص مرتکب سرقت و جرایم امنیتی به مرخصی رفته اند، اما موکل بنده با شرایط روحی نامساعد هنوز در بازداشت موقت به سر میبرد.
او گفت: دیروز مادر ایشان در تماس تلفنی به من اطلاع داد که سحر را به بخش قرنطینه منتقل کردهاند. چون علائم کرونا داشت.
وکیل مدافع سحر تبر اظهار کرد: دادگاه بعدی موکلم یکم اردیبهشت برگزار میشود و به رئیس دادگاه مکرر مراجعه کرده ایم و طبق ضوابط اگر بازداشت موقت ادامه یابد، باید قاضی استدلالهای خود را ارائه دهد اما در مورد پرونده موکلم این اتفاق نیفتاده است.