به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین آخرین ارقام دانشگاه جانز هاپکینز شمار موارد کووید-۱۹ در جهان به ۱۹۷۸۷۶۹ مورد و شمار مرگهای ناشی از آن به ۱۲۵۱۹۶ مورد رسیده است.
- ایتالیا، اسپانیا و اتریش اجازه بازگشت برخی از کارکنان را به سر کارهایشان دادهاند و این در حالی است که کشورها در سراسر اروپا از افت بیشتر شمار موارد جدید روزانه عفونت با ویروس کرونا خبر میدهند و نخستین گامهای محتاطانه برای خروج از قرنطینه و تعطیلی عمومی برای احیای اقتصادهای درهمشکستهشان را برمیدارند.
جمهوری چک اعلام کرددر طرح پنج مرحلهای که از ۲۰ آوریل (اول اردیبهشت) شروع میشود و در ۸ ژوئن (۲۰ خرداد) پایان مییابد به تدریج محدودیتهای قرنطینه را کاهش میدهد. این عضو اتحادیه اروپا تا به حال ۶۱۰۱ مورد ثابتشده بیماری شامل ۱۶۱ مورد مرگ گزارش کرده است. مقامات چک میگویند همهگیری ویروس کرونا در این کشور روند کاهشی پیدا کرده است.
- ولادیمیر پوتین به شهروندان روسیه هشدار داد که آماده بحرانی «غیرعادی» باشند. مسکو پایتخت روسیه اقدامات قرنطینه را سختتر کرده است و روسیه بالاترین میزان عفونتهای جدید روزانه را از هنگام شیوع این بیماری در این کشور گزارش کرد.
- صندوق بینالمللی پول پیشبینیاش درباره رشد اقتصادی جهان در سال جاری را که شش ماه پیش در حد ۳.۳ درصد ارزیابی کرده بود، کنار گذاشت و پیش بینی رشد منفی ۳ درصدی را جایگزین آن کرد. این سازمان اکنون میگوید «قرنطینه بزرگ» ناشی از انتشار ویروس کرونا باعث کاهش فعالیتهای اقتصادی به میزانی شدیدتر از رکود اقتصادی پس از بحران مالی ۲۰۰۸ خواهد شد و ممکن است به وضعیتی منتهی شود که از زمان رکود بزرگ اقتصادی دهه ۱۹۳۰ در جهان بیسابقه است.
- آندرو کومو، فرماندار نیویورک پس از این که این ایالت آمریکا اندکی کاهش در شمار روزانه بیماران جدید کووید-۱۹ گزارش کرد، گفت معتقد است شیوع کرونا در نیویورک به قله خود رسیده است.
- بریتانیا ۷۷۸ مورد جدید مرگ ناشی از کووید-۱۹ در بیمارستانهایش گزاش کرد و شمار مرگهای ناشی از این بیماری در این کشور به ۱۲۱۰۷ مورد رسید. میزان واقعی مرگها اما احتمالا بیشتر است چرا که این ارقام شامل مرگهای افراد به علت ویروس کرونا در خانهها و آسایشگاهها نمیشود و بسیاری از بیمارستانها هنوز دارند ارقام مربوط به دوره تعطیلات عید پاک را گردآوری میکنند.
- فرانسه ۷۶۲ مورد مرگ جدید ناشی از کووید-۱۹ گزارش کرد. شمار موارد ثابتشده بیماری در این کشور اکنون به ۱۰۳۵۷۳ مورد و شمار کل تلفات به ۱۵۷۲۹ مورد رسیده است. شمار افراد بستریشده در بخشهای مراقبت ویژه در این کشور برای ششمین روز پیاپی کاهش یافت از ۶۸۲۱ نفر در روز دوشنبه به ۶۷۳۰ مورد در سهشنبه کاهش یافت.
- نخستوزیر هند بزرگترین قرنطینه کرونای جهان در این کشور را تمدید کرد و این در حالی است که شمار موارد کووید-۱۹ در این کشور از ۱۰۰۰۰ مورد گذشت. عمده جمعیت ۱.۳ میلیارد نفری هندی اکنون باید تا ۳ مه (۱۳ اردیبهشت) در خانه بمانند، اما برخی از محدودیتها از ۲۰ آوریل (اول اردیبهشت) برداشته میشد تا به افراد فقیری که به دستمزد روزانهشان وابسته هستند، کمک شود.