به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، نحوه محاسبه افزایش حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری سال ۱۳۹۹ بر اساس تبصره ۱۲ قانون بودجه و مصوبات هیات وزیران و همچنین جداول امتیازی ابلاغ سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه کشور در دو بخش و برای مجموعاً یک میلیون و ۴۷۱ هزار و ۴۶۷ رکورد ثبت شده، بهصورت زیر افزایش یافته است:
۱- ابتدا برای همه رکوردها افزایش حقوق سنواتی، ۱۵ درصد در نظر گرفته شده است؛ پس از اعمال ۱۵ درصد افزایش سنوات به همه رکوردها، بر اساس جداول امتیازی و ضریب سال، عدد همسانسازی مشخص میشود، چنانچه امتیاز همسانسازی کمتر از افزایش ۱۵ درصد باشد، افزایش ۱۵ درصدی اعمال میشود.
تعداد ۱۶۶ هزار و ۵۲۱ نفر معادل ۱۰.۵ درصد جمعیت بازنشستگان کشوری در این گروه قرار میگیرند که حقوق بازنشستگی سال ۱۳۹۹ آنها بیش از افزایشهای ناشی از امتیاز جداول ۱۰۹ و ۱۱۰ است و صرفاً ۱۵ درصد به آنها تعلق میگیرد و میانگین حقوق سال ۱۳۹۹ آنها به ۵۲.۰۳۶.۶۸۷ ریال افزایش یافته است بنابراین، حقوق بازنشستگان در این گروه فقط ۱۵ درصد افزایش یافته است.
گروهی از حقوق بگیران نیز که به لحاظ سنوات کمتر از ۳۰ سال (معمولاً کمتر از ۱۵ سال) به علت فوت یا از کار افتادگی مشمول دریافت حقوق شدهاند با توجه به شرایط تعریف شده در مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری و قلت سنوات حقوق آنها، براساس سنوات برقرار شده که در محاسبه، این افزایش مشمول رعایت (حسب سنوات کمتر از ۲۸.۰۰۰.۰۰۰ ریال نباشد) شده و مابه التفاوت به آنان تعلق گرفته است کمترین مبلغ پرداختی این گروه حقوق ۲۳.۹۰۰.۰۰۰ ریال است.
۲- افزایش همسانسازی بین ۲۲ تا ۷۰ درصد متغیر است پس از اعمال افزایش عمومی ۱۵ درصد، مطابق امتیازات گروههای شغلی حقوق همسانسازی مشخص میشود؛ در این گروه، میانگین حقوق بازنشستگان کشوری مشمول همسانسازی که یک میلیون و ۳۱۵ هزار و ۲۵۰ نفر معادل ۸۹.۵ درصد از جمعیت بازنشستگان کشوری هستند به ۳۵.۱۳۳.۱۱۶ ریال افزایش یافته است؛ این افزایش به طور میانگین ۸.۱۴۷.۷۹۷ ریال است. افزایش حقوق در بخش همسانسازی به شرح ذیل است:
در ابتدا جدول همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری (سال ۱۳۹۹) موضوع افزایش امتیازات جداول مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری (با ضریب ۲۴۳۸) و ۳۰ سال خدمت ارائه میشود:
در این جدول امتیازات مشترکین صندوق بازنشستگی کشوری در چهار گروه شغلی شامل: گروههای ۲۰ گانه شغلی گروههای ۸ گانه قضات پنجگانه هیئت علمی گروههای مقامات تقسیم بندی شدهاند.
براساس ضوابط و قوانین موجود و همچنین جدول همسانسازی و گروههای شغلی ذکر شده در بالا، روش محاسبه حقوق بهصورت زیر خواهد بود:
لازم به ذکر است که چگونگی افزایش حقوق برای هر فرد بازنشسته یا موظف براساس عوامل مختلفی چون گروه شغلی، طبقه شغلی، سنوات خدمت، سابقه بالای ۳۰ سال، مناطق جنگی، پست مدیریتی و ... متفاوت بوده و روش محاسبه آن تفاوت دارد و برای هر فرد به صورت جداگانه باید مورد محاسبه قرار گیرد و لزوماً دو فرد با سابقه بازنشستگی یکسان و یک گروه شغلی، حقوق یکسانی دریافت نخواهند کرد.
با توجه به موارد بالا و برای درک بهتر چگونگی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری، روش محاسبه یک نمونه حکم بازنشستگی در زیر بیان میشود: حقوق فردی در گروه ۱۴ با ۳۱ سال و ۲ ماه ۱۸ روز سابقه و سوابق مدیریتی رئیس اداره در سال ۱۳۹۸ برابر با ۳۰.۱۵۵.۶۲۲ ریال بوده است. در دو مرحله محاسبه حقوق ایشان در سال ۹۹ انجام میشود:
بنابراین، بر اساس جمع مبالغ فوق، حقوق طبق جدول همسان سازی برابر با : ۴۰.۳۰۱.۰۵۴ ریال است با توجه به محاسبه بند یک و دو مبلغ بیشتر(۴۰.۳۰۱.۰۵۴ ریال) بعنوان حقوق سال ۹۹ تعیین میشود. میزان افزایش نسبت به سال گذشته برابر با ۱۰.۱۴۵.۴۳۲ ریال معادل با ۳۳ درصد است که از این مبلغ ،مبلغ ۴.۵۲۳.۳۴۳ ریال مربوط به ۱۵ درصد افزایش سنواتی و ۵.۶۲۲.۰۸۹ریال مربوط به همسان سازی است.