مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان و دبیر شورای اطلاع رسانی استان گفت: اصناف کم خطر که بدون اخذ تعهد و دریافت کد شروع بکار کنند و یا با بی‌توجهی به رعایت دستورالعمل بهداشتی منجر به شیوع کرونا شوند، از سوی دستگاه‌های نظارتی براساس قانون قاطعانه مجازات می‌شوند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، حسین مسگرانی با اشاره به اطلاعیه شماره پنج کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: اصناف کم خطر باید پیش از پایان مهلت اعلام شده با اخذ تعهد و دریافت مجوز اقدام به بازگشایی محل کسب خود کنند.

وی گفت: کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا در اطلاعیه‌ شماره پنج خود درباره طرح فاصله‌گذاری هوشمند از کسبه و اصناف که در مقابله با کرونا کم خطر اعلام شده و علاقه‌مند به شروع فعالیت هستند موکدا خواسته تا به سایت وزارت بهداشت مراجعه کنند.

دبیر شورای اطلاع رسانی سیستان و بلوچستان افزود: در اطلاعیه شماره پنج کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن قدردانی از همراهی مردم در اجرای فاصله گذاری اجتماعی به عنوان مهمترین راهکار کنترل همه گیری بیماری کرونا و آغاز به کار مشاغل کم خطر همراه با التزام به رعایت دستورالعمل های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت در سراسر کشور و از تاریخ ۳۰ فروردین در تهران برای  اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند تاکید شده است.

وی تاکید کرد: موثرترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و قطع زنجیره ابتلا، اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی است که می‌تواند تا بیش از ۹۵ درصد در پیشگیری از ابتلا موثرباشد.

مسگرانی با درخواست از عموم مردم استان برای «در خانه ماندن» خاطرنشان کرد: حتما در مواقع اضطرار مجبور به ترک خانه بصورت موقت شوید و در این صورت حتما رعایت و اجرای دستورالعمل های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را برای ابتلا نشدن به کرونا کاملا جدی بگیرید.

وی بیان کرد: اصنافی که در مقابله با کرونا کم خطر اعلام شده و علاقه‌مند به شروع فعالیت هستند تنها تا ساعت ۲۴ روز پنجشنبه ۲۸ فروردین فرصت دارند در سامانه  salamat.gov.ir ثبت نام کنند و پس از تکمیل فرم تعهد، اخذ مجوز و تایید تعهدنامه مبنی بر الزام به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و  دریافت کد می توانند شروع به فعالیت کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: بازرسان اتاق‌های اصناف و اتحادیه‌های صنفی، بازرسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهمراه سایر عوامل نظارتی نسبت به نظارت بر حسن اجرای شروع به فعالیت واحدهای صنفی کم خطر در شیوع کرونا و اجرای دقیق دستورالعمل های بهداشتی مصوب و متعهد شده اقدام و اعمال قانون در برابر خاطیان خواهند کرد.

وی تصریح کرد:  فعالیت های صنفی که از بدو شروع بحران بیماری کرونا بدلیل شرایط محیطی حاکم بر اینگونه فعالیت ها و تجمع بعنوان فعالیت های پرخطر تعطیل اعلام شده اند تا اعلام عادی شدن شرایط شیوع بیماری کرونا از طرف وزارت بهداشت کماکان تعطیل خواهند بود که شامل آرایشگاه‌های مردانه و زنانه، رستوران ها، تالار پذیرایی و سالن مراسم، مراکز بازی، تفریحی، گیم نت، قهوه خانه ها، چایخانه ها  و تریا، اماکن اقامتی، هتل ها، استخر، سونا و ماساژ و باشگاه های بدنسازی و ورزشی، سینماها و کنسرت ها می شود.

مسگرانی ادامه داد: تمامی هموطنان می توانند برای اطلاع از دستورالعمل های بهداشتی و الزامات سلامت محیط کار، شاغلین و مشتریان به سایت مرکز سلامت محیط و کار به نشانی الکترونیک markazsalamat.behdasht.gov.ir  مراجعه نمایند.