تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۹

مسئول ثبت آثار ملی اداره کل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمانشاه از آغاز برنامه تهیه پرونده ثبت ملی غذاها و نان‌های محلی استان که با گیاهان خوراکی بهاری پخت می‌شوند، خبر داد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا،  اکرم طهماسبی اعلام کرد: شرایط مناسب آب و هوایی و چشمه‌سارهای جوشان در استان باعث شده تا هرساله در فصل بهار رویش گیاهان خوراکی و دارویی زیادی را در دشت‌ها و کوه‌های شهرستان‌های مختلف داشته باشیم.

وی تصریح کرد: کنگر، زو، پیچک، سورانه، شنگ، پاغازه، گیلاخه، ریواس و قارچ از جمله این گیاهان هستند که از دیرباز بخشی از تغذیه و خوراک مردم ساکن در روستاها و شهرهای استان را به‌ویژه در فصل بهار تشکیل می‌دهند.

مسئول ثبت آثار ملی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمانشاه عنوان کرد: مردم استان با استفاده از این گیاهان خوراکی غذاها، آش‌ها و نان‌های محلی خوشمزه‌ای تهیه می‌کنند، با توجه به اینکه قدمت پخت برخی از این آش‌ها و نان‌ها بسیار طولانی بوده و به‌نوعی میراث معنوی برجای‌مانده از پیشینیان ما هستند، برای همین از سال گذشته برنامه ثبت ملی آن‌ها را در دستور کار قراردادیم.

طهماسبی بیان کرد: برای تحقق این هدف در گام اول نحوه پخت آش «گیلاخه» که از گیاه گیلاخه در منطقه کرند غرب درست می‌شود را در برنامه قراردادیم و پس از تکمیل پرونده آن را به وزارتخانه ارسال کردیم تا در شورای ثبت آثار ملی وزارتخانه مورد داوری قرارگرفته و به ثبت ملی برسد.

وی اضافه کرد: اکنون هم با توجه به شروع فصل بهار و رویش گیاهان خوراکی در نظر داریم تا با فیلم‌برداری از محل رویش، تهیه و نحوه پخت خورشت کنگر و نان پیچک و کلانه، پرونده آن‌ها را برای ثبت ملی آماده کرده و به وزارتخانه ارسال کنیم.

مسئول ثبت آثار ملی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: ثبت ملی سایر غذاها و خوراکی‌های محلی هم که با گیاهان بهاری پخت می‌شوند در دستور کار قرارگرفته است، هرچند ممکن است غذاهایی که با گیاهان خوراکی در کرمانشاه پخت می‌شود در استان‌های هم‌جوار هم آن‌ها را داشته باشیم، اما نحوه پخت آن‌ها در هر منطقه متفاوت است و از این نظر مشکلی برای ثبت ملی آن‌ها نداریم.