به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، دردسرهای آموزش مجازی شبکه «شاد» در ایلام، موجب نگرانی اولیای دانشآموزان شده است. از جمله این مشکلات نبود اینترنت پرسرعت، عدم سرویس اینترنت در بسیاری از مناطق ایلام و ناتوانی اولیا در خرید گوشی هوشمند است.
فتاحی، یکی از معلمان ایلامی گفت: وقتی از دبیران و دانشآموزان خواسته شد شبکه شاد را نصب کنند، تدریس اغلب دروس با واتساپ به پایان رسیده بود. در حال حاضر هم ادامه درس با واتساپ ادامه دارد. دیگر نیازی به شبکه شاد لااقل برای این روزها نیست. آموزش و پرورش برنامه امتحانی اعلام کند و همه را راحت کند.
وی در ادامه گفت: نسخه سایت هم برای دبیران فعال نیست. اینکه اصرار دارند حتماً روی گوشی نصب شود که برنامه هم به اطلاعات گوشی دسترسی دارد، جای تأمل دارد و رغبت برای نصب آن کاهش یافته است.
برخی از اولیای دانشآموزان نیز درباره معایب آموزش مجازی میگویند: پایین بودن سرعت اینترنت، بالا بودن هزینه اینترنت برای بعضی از والدین و عدم پیشبینی آن در شرایط اقتصادی فعلی در کنار قابلیت پایین گوشی بعضی از والدین برای نگهداری و رویت فیلم، تماشای فیلم آموزشی و آموزش مطالب از قاب کوچک گوشی همراه و ایجاد خستگی ناشی از آن میتواند اشکالات زیادی پیش بیاورد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان ایلام در این خصوص گفت: تصمیمی در مورد بازگشایی مدارس نداریم. ستاد ملی مبارزه با کرونا بر اساس شرایط موجود تصمیم خواهد گرفت.
اسفندیار رستمزاد اظهار کرد: در ایام تعطیلی مدارس، معلمان فرهیخته به صورت خودجوش اجازه ندادند فرایند آموزش متوقف شود و فعالیت تعلیم و تربیت را به طرق مختلف ادامه دادند.
وی در ادامه درباره روند آموزش مجازی افزود: در همین راستا وزارت آموزش و پرورش شبکه آموزش دانشآموزان به نام "شاد" را راهاندازی کرد که امکان شبیهسازی کلاس را برای همه فراهم کند.
مدیر کل آموزش و پرورش ایلام گفت: خوشبختانه روال شروع مجازی کلاسها در مقطع ابتدایی در استان کامل شده است و آماده شروع فعالیت کامل در سامانه شاد هستیم.
رستمزاد در خصوص دانشآموزانی که به هر دلیلی به فضای مجازی دسترسی ندارند هم گفت: همکاران ما با دلسوزی و تلاش فراوان درسنامههایی برابر بودجهبندی کتابها تهیه کردهاند و به صورت تلفنی و حضوری پیگیر روند آموزش دانشآموزان هستند.
وی از اولیای دانشآموزان خواست در این ایام پراضطراب هوای فرزندان خود را بیشتر داشته باشند و با ملاطفت آنان را برای یادگیری هرچه بیشتر مفاهیم درسی همراهی و همیاری کنند.
سلام امینی، نماینده مردم ایلام در مجلس، دراینباره گفت: از اسفند ۹۸ تاکنون کلاسهای درسی آموزشی تعطیل شده و برای همین منظور وزارت آموزش و پرورش به برقراری کلاسهای درسی از طریق مجازی اقدام کرده است.
وی با تأکید بر اینکه زیرساختها برای انجام این کار از طریق ارگانهای مرتبط هرچه سریعتر فراهم شود، اظهارکرد: در این میان، مشکلاتی هم وجود دارد که باید به آنها رسیدگی و توجه شود.
امینی افزود: اولیای دانشآموزان و کسانی که در مناطق روستایی و عشایری یا حتی حاشیه شهرها زندگی میکنند با مشکل خرید گوشی همراه مواجه هستند و حتی اگر برای تهیه گوشی و یا تبلت اقدام کنند، در برقراری ارتباط دچار مشکل میشوند.
نماینده مردم ایلام در مجلس بیان کرد: اگرچه شبکه شاد راهکاری برای ارتباط مدرسه و خانواده است، اما آسیبهایی هم دارد و دانشآموزان را به فضای ناامنی هدایت میکند که بسیار خطرآفرین است.
وی تأکید کرد: وزارت آموزش و پرورش بایستی شرایط مناسبتری در دستور کار قرار دهد، به طوری که آموزشها برای همه در دسترستر باشد. برای این کار پیشنهاد میشود بستههای آموزشی هر چند هفته از طریق اولیا در اختیار دانشآموزان قرار گیرد و یا بهنوعی، راه میانبری انتخاب شود تا نگرانیها کمتر شود.
موضوع دیگری که لازم است به آن اشاره شود این است که دانشآموزان مناطق عشایری استان ایلام به اینترنت و گوشیهای هوشمند دسترسی ندارند و حتی با توان خرید این گوشیها عملا نمیتوانند در مناطق دورافتاده از اینترنت بهرهمند شوند.
در کنار همه موضوعات و مطالبی که هم مطرح شد بایستی تدابیری برای رفع این مشکل نهتنها در استان ایلام، بلکه در کل کشور انجام گیرد تا شرایط برابری برای همه دانشآموزان در یک سطح برای ادامه تحصیل قرار گیرد.