به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، یاسمین حسنی افزود: یوزپلنگ ایرانی دارای روحیه حساس بوده و استرس میتواند در زادآوری این گونه ارزشمند تاثیر بگذارد و برهمین اساس تلاش شده تا جای ممکن استرس را در اطراف این جانور در معرض خطر انقراض کاهش داده شود.
وی ادامه داد: ایران، کوشکی و دلبر در شرایط ایمن و حفاظت شده پس از انتقال از پارک پردیسان به پارک ملی توران در حال زیست هستند و مشکلی وجود ندارد.
حسنی بیان کرد: تیمارگر این یوزپلنگها در پارک ملی پردیسان برای کاهش استرس این گونههای ارزشمند در کنار سایت نگهداری ایران در پارک ملی توران در استان سمنان مستقر شده و طرح دستی کردن این گونه ارزشمند دنبال میشود.
- چرایی مخالفت دوستداران طبیعت با انتقال کوشکی به منطقه توران
- «کوشکی» و «دلبر» اولویت دوم محیطزیست برای زادآوری
وی تصریح کرد: داروهای تجویزشده برای سلامت و پیشگیری از بیماریها برای یوزپلنگهای ایرانی منتقل شده از پارک پردیسان به پارک ملی توران طبق تجویز متخصصان پارک پردیسان مصرف میشود.
دامپزشک و کارشناس بیماریهای حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: یوزپلنگ ایران اکنون ۳ ساله و بالغ شده و آماده زادآوری است و کوشکی و دلبر از سن زادآوری گذشتهاند، اما کمک کننده به ایران در جذب یوزپلنگ نر در فصل جفتگیری است.
یوزپلنگ گونهای درخطر انقراض است و اکنون فقط شماری از آنها در ایران و آفریقا زیست میکنند.
منطقه توران یا خارتوران یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار میرود که در شرق استان سمنان قرار دارد.