به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، غلامرضا بینائیان روز شنبه ۶ اردیبهشت بیان کرد: اعتبار بیش از ۲۰ میلیارد ریالی تخصیص یافته به منظور مرمت و بازسازی قنات های آسیب دیده شهرستان در مقایسه با سال ۹۸، چهار برابر شده است.
وی اضافه کرد: ۲۳ رشته قنات شهرستان که در دستور مرمت و بازسازی قرار گرفته، از قناتهای آسیب دیده در بهار سال ۹۸ است.
بینائیان اظهار کرد: این ۲۳ رشته از قناتهای شهرستان دامغان به طول ۶۰ هزار و ۵۵۰ متر، بین ۲۰تا۷۰ درصد خسارت دیده بود که با تخصیص اعتبار، کار مرمت آن آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: دامغان هماکنون دارای ۱۲۵ رشته قنات است که از نظر وابستگی کشاورزی به آب قنات، از شهرستان های مهم کشور به شمار میآید.
بینائیان ادامه داد: با اجرای این طرحهای مرمتی، بدون شک از هدررفت آبهای هرز جلوگیری و تمام آب موجود در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
رئیس اداره فنی و امور زیربنایی جهاد کشاورزی شهرستان دامغان، قنات را یکی از اصلیترین منابع تامین آب کشاورزی دانست و افزود: قناتها به عنوان میراث به جای مانده از نیاکان سرزمین ما از اولویت های اجرایی خاصی برخوردار هستند که پرداختن بیشتر به موضوع نگهداری از آنها مخصوصا در مناطق حاشیه کویری مانند جنوب این شهرستان از اهمیت بالایی برخوردار است.
پرآبترین قنات شهرستان دامغان استان سمنان با آبدهی بیش از ۲۰۰ لیتر در ثانیه متعلق به قنات فیخار است که حدود ۹۵ درصد از آب این چشمه قنات صرف امور کشاورزی و بقیه آن صرف بخش آشامیدنی اهالی روستا و مردم منطقه میشود که با توجه به کیفیت بسیار بالای آب شیرین، به عنوان یکی از قنات های باکیفیت کشور نیز شناخته میشود.