به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهندس طاهر موهبتی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در بیست و هفتمین جلسه شورای اطلاعرسانی بیمه سلامت که به صورت ویدیوکنفرانسی برگزار شد، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال ۹۸ در سازمان بیمه سلامت، گفت: پروژه پایگاه اطلاعات برخط بیمهشدگان کشور یکی از مهمترین اقداماتی بود که در سال ۹۸ انجام شد. مهمترین کار این پایگاه حذف همپوشانیهای بیمهای بود. معیار اصلی در این پایگاه، کد ملی اشخاص بیمه شده است و از این پس تمام ارائهدهنگان خدمت مکلف خواهند بود برای ارائه خدمت، اطلاعات لازم را از این پایگاه استعلام کنند.
- رسیدگی الکترونیکی به اسناد بیمارستانهای دولتی
وی در خصوص اقدام مهم دیگر این سازمان در سال گذشته، افزود: رسیدگی الکترونیک به اسناد امروز در کلیه بیمارستانهای دولتی انجام میشود. ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار پرونده بستری در سال گذشته از این فرایند عبور کرده و اکنون ۸۷ درصد اسناد در این فرایند به صورت حساب میرسد. پیشبینی ما این است که تا پایان سال ۹۹ تمام بیمارستانهای غیردولتی را نیز مشمول این طرح کنیم که دیگر مورد بستری در کشور نداشته باشیم که رسیدگی به اسناد او الکترونیکی صورت نگیرد.
- پیشبینی اجرایی شدن نسخهنویسی الکترونیک در ۷۰ درصد مطبهای طرف قرارداد در سال جاری
موهبتی در خصوص نسخهنویسی الکترونیک و اجرایی شدن آن، ادامه داد: این کار در ۳۰ درصد شهرستانها قرار بود انجام شود که خوشبختانه این اتفاق در ۲۳۵ شهرستان میسر شد و از این تعداد بخش مورد توجه مطبهای طرف قرارداد بودند. در سال ۹۹ پیشبینی میکنیم ۷۰ درصد مطبهای طرف قرارداد در کشور تحت پوشش نسخهنویسی الکترونیک قرار گیرند که اتفاق بزرگی خواهد بود. البته توجه به این نکته ضروری است که یک مبحث زیرساخت فنی است که به عهده بیمهها است و یک نکته زیرساخت اجتماعی که از عهده بیمهها خارج میشود. در صورتی که زیرساختهای اجتماعی و فنی به شکل همزمان اجازه دهد، میتوانیم به سمتی حرکت کنیم که به جز نسخه الکترونیک نسخه دیگری را قبول نکنیم. ما باید در سال ۱۴۰۰ پروژهها را به اتمام برسانیم. البته درست است که با تغییر دولتها ممکن است دیدگاهها یا خرد جمعی متفاوت شود، اما نباید کاری بر زمین بماند.
- از سرگیری بیمه ۴۳ هزار معتاد از ۱۵ اردیبهشت
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال ۹۸ به علت اینکه قرار بود بودجه بیمه معتادان به ستاد مبارزه با مواد مخدر برود، این بیمه معلق شد، افزود: در نهایت بودجه به این ستاد هم نرفت، اما با مصوبه جدید در قانون بودجه ۹۹ دوباره این بودجه به سازمانهای بیمهای برگشت و از ۱۵ اردیبهشت اجرایی خواهد شد.
موهبتی ادامه داد: پوشش بیمهای معتادان از ۱۵ اردیبهشت برای ۴۳ هزار معتاد برقرار میشود و معتادان از این تاریخ میتوانند در ۱۵۹ مرکز درمان اعتیاد دولتی و ۲۷۴ مرکز خصوصی ۹ خدمت مختلف از جمله سمزدایی، درمان نگهدارنده و مشاوره روانشناسی را در این مراکز با پوشش ۷۰ درصدی بیمه دریافت کنند. از ۴۳ هزار معتاد تحت پوشش بیمه حدود ۲۸ هزار نفر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند.
وی علت اینکه این خدمات از ۱۵ اردیبهشت ارایه میشود را اینگونه توضیح داد: در حال حاضر که منتظر تعرفه جدید خدمات بودیم و چون مصوب نشد، قرار شد از این تاریخ با آخرین تعرفه مصوب اجرایی شود.
- مجوز تجویز سی تی اسکن به پزشکان عمومی
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره هزینه بیمه مبتلایان به کرونا گفت: تاکنون ۲۳ هزار بیمه شده سازمان بیمه سلامت که به ویروس کرونا مبتلا شده بودند، تحت پوشش قرار گرفتند و معادل ۱۲۵ هزار تخت روز همه خدمات درمانی و تشخیصی از جمله سی تی اسکن و همه داروهای موجود در پروتکل درمان این بیماری تحت حمایت بیمه است و ۹۰ درصد هزینه این بیماران پرداخت میشود. نکته قابل توجه این است که سقف خدماتی مانند سی تی اسکن یا ام آر آی که بر اساس پروتکلها باید در مدت زمان مشخصی انجام میشد، برداشته شد و همچنین حتی پزشک عمومی نیز با توجه به کرونا میتواند این خدمات را تجویز کند.
- برقراری بیمه روی تخت برای بیماران اورژانسی کرونا
وی افزود: بیمه شدن افراد روی تخت بیمارستان حذف شده بود، اما با توجه به شرایط، بیماران کرونا که اورژانسی تلقی میشوند روی تخت بیمارستان هم بیمه میشوند.